1) Από τη στιγμή που υπάρχει το visa-waiver γιατί κάποιος να κάνει αίτηση για τουριστική βίζα;
Για πολλούς λόγους. Για παράδειγμα:
- Επειδή έχει συλληφθεί στο παρελθόν για ορισμένα αδικήματα – η σύλληψη, ακόμα και χωρίς καταδίκη, μπορεί να απαγορεύει την χρήση του visa-waiver.
- Επειδή η αίτηση ESTA του απορρίφθηκε.
- Επειδή θέλει να μείνει στις ΗΠΑ πάνω από 90 μέρες.
- Επειδή θέλει να έχει μεγαλύτερη ευελιξία ώστε να μπορεί να ζητήσει επέκταση του χρόνου παραμονής στις ΗΠΑ αφού έρθει ή αλλαγή status.
- Επειδή παραβίασε τους όρους του visa waiver σε προηγούμενη επίσκεψη.
2) Μέχρι πόσα χρήματα μπορώ να φέρω μαζί μου στις ΗΠΑ;
Δεν υπάρχει περιορισμός. Αν φέρνεις πάνω από 10,000 δολάρια σε μετρητά ή συνάλλαγμα, πρέπει να τα δηλώσεις στη φόρμα τελωνείου όταν έρχεσαι στη χώρα που σε ρωτάει συγκεκριμένα αν φέρνεις περισσότερα από 10,000 δολάρια. Επιτρέπεται δηλαδή να φέρεις απεριόριστο ποσό, αρκεί να το δηλώσεις. Το ίδιο ισχύει και στις ευρωπαϊκές χώρες με όριο 10,000 ευρώ.
3) Αν έχω ελληνική και αμερικανική υπηκοότητα, μπορώ να ταξιδέψω στην Κούβα;
Εφόσον είσαι πολίτης ΗΠΑ, δεν επιτρέπεται να πας στην Κούβα χωρίς ειδική άδεια από το υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ. Δεν παίζει ρόλο πιο διαβατήριο θα χρησιμοποιήσεις. Στην πράξη βέβαια, δεν είναι πιθανόν να σε πάρει κάποιος είδηση ειδικά αν πας με ελληνικό διαβατήριο.
4) Αν έρθω στις ΗΠΑ με το visa-waiver για 90 μέρες, μπορώ μετά να κάνω ένα σύντομο ταξίδι στον Καναδά και μετά να επιστρέψω στις ΗΠΑ για άλλες 90 μέρες;
Συμφωνα με το Code of Federal Regulations 8 CFR 217.3 (Δες http://www.law.cornell.edu/cfr/text/8/217.3) μετά από ταξίδι στον Καναδά, στο Μεξικό ή στα νησιά της Καραϊβικής, δικαιούσαι μόνο το υπόλοιπο των 90 ημερών που σου απομένει. Για να διεκδικήσεις άλλες 90 μέρες θα πρέπει να ταξιδέψεις σε χώρα εκτός Καναδά/Μεξικού/Καραιβικής. Και βέβαια μπορεί να υπάρξουν προβλήματα στην είσοδο αν το δεύτερο ταξίδι είναι αμέσως μετά από προηγούμενο ταξίδι με μεγάλη διάρκεια.
5) Αν έρθω στις ΗΠΑ με το visa-waiver και μετά βρω δουλειά, μπορώ να μείνω;
Ο νόμος απαγορεύει την αλλαγή status σε όσους έρχονται στις ΗΠΑ με visa waiver, με λίγες και περιορισμένες εξαιρέσεις όταν υπάρχει γάμος με πολίτη ΗΠΑ. Αν πας στις ΗΠΑ σαν τουρίστας, δεν θα μπορέσεις ούτε να δουλέψεις νόμιμα ούτε και να μείνεις – θα χρειαστεί να επιστρέψεις στην αμερικανική πρεσβεία των ΗΠΑ στην ελλάδα και να εφοδιαστής πρώτα με την κατάλληλη βίζα – εφόσον υπάρχει βίζα κατάλληλη για το συγκεκριμένο τύπο εργασίας.
Καλημέρα.
Μία ερώτηση αν και έχει συζητηθεί ξανά το θεμα.
Όπως διαβάζουμε στο dvlottery.state.gov όσοι κάναμε αίτηση 1 Οκτωβρίου 2013 – 2 Νοεμβρίου 2013 για το DV-2015 μπορούμε να ελέγχουμε εάν κληρωθήκαμε επιτυχώς απο 1η Μαϊου 2014 έως τουλάχιστον 30 Ιουνίου 2015.
Σε περίπτωση που κληρωθούμε θα πρέπει να κάνουμε αίτηση για την έκδοση της βίζας μας από 1 Οκτωβρίου 2014 έως 30 Σεπτεμβρίου 2015.
Η ερώτηση μου λοιπόν είναι η εξής: Εγώ μπήκα μόλις και τσέκαρα. Μου λέει πως δεν έχω επιλεχθεί. Αυτό σημαίνει πως τελείωσα εδώ ή θα ξανατσεκάρω κι άλλες φορές; Διότι λέει ακριβώς: Entrant Status Check
will be available on the E-DV website at http://www.dvlottery.state.gov starting May 1, 2014, through AT LEAST June 30, 2015.
Γεια σας. Η μητέρα μου ζούσε στην Αμερική από το 1973 έως το 1979 με πράσινη κάρτα. Το 1978 γέννησε εμένα από γάμο με Έλληνα . Αίτηση για υπηκοότητα δεν έχει κάνει ποτέ. Μετά από τόσα χρόνια μπορεί να κάνει? Από το 1979 και μετά δεν έχουμε ξαναπάει Αμερική.
Τα στοιχεία που γράφετε δεν επαρκούν για να βγάλει κανείς ασφαλές συμπέρασμα. Θα πρέπει να κανονίσετε ένα ραντεβού με έναν μεταναστευτικό δικηγόρο για να εξετάσει προσεκτικά την υπόθεση σας και τι επιλογές υπάρχουν, αν υπάρχουν.
καλησπέρα…θα ήθελα να ρωτήσω αν το γραφείο σας ασχολείται με θέματα μετανάστευσης στον Καναδά. ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Δεν ασχολούμαστε με Καναδά.
Καλησπέρα Κύριε Ρόκα.
Όταν συμπληρώνουμε την αίτηση για το DV-LOTTERY μας ζητάει
District/County/Province/State. Τι βάζουμε εκεί, γιατι άφησα άδειο το πεδίο
και μου βγάζει error.
Ευχαριστω προκαταβολικα.
Μπορείτε να γράψετε “Attiki”.
Γεννηθηκα στην Αμερικη το 1973 και εζησα εκει μεχρι το 1981. Απο τοτε ζω στην Ελλαδα.Μπορουν τα παιδια μου να παρουν την Αμερικανικη υπηκοοτητα;
Πιθανότατα ναι. Μπορείτε να κανονίσετε ένα ραντεβού με τον κ. Ρόκα να εξετάσει τι επιλογές υπάρχουν σχετικά.
Γεια σας, θα ηθελα να μαθω αν το παιδι μου που γεννηθηκε Ελλαδα δικαιουται αμερικανικη υπηκοοτητα. εγω γεννηθηκα Αμερικη το 1981 αλλα ηρθα στην Ελλαδα 11 χρονων.
ευχαριστω εκ των προτερων
Οι πληροφορίες που γράφετε δεν επαρκούν για να βγει κάποιο συμπέρασμα. Θα πρέπει να κλήσετε ένα ραντεβού με το δικηγόρο, να εξετάσει όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσής σας και να σας εξηγήσει τι επιλογές υπάρχουν. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με την επιλογή Επικοινωνία στο πάνω μέρος της σελίδας.
Θα ήθελα να μάθω κάτι σχετικά με την λοταρία που κάνουν κάθε χρόνο!! Εάν κάνω αίτηση και τελικά δεν κληρωθώ μετά έχω το δικαίωμα να κάνω αίτηση μέσω Esta ή θα απορριφθεί και εκεί λόγω λοταρίας??
Δεν έχει σχέση η συμμετοχή στην λοταρία με το ESTA.
Καλησπέρα σας,
Επιτέλους βρήκα κάποιον ιστότοπο που παρέχει σωστές και κατανοητές πληροφορίες για το μεταναστευτικό θέμα στις Η.Π.Α. Πολύ καλή δουλειά Κ.Ρόκα.
Επειδή κυκλοφορούν πολλές φήμες τελευταία που αναφέρουν πώς οι Η.Π.Α.
πρόκειται να διευκολύνουν την είσοδο για εργασία ως βοήθεια στους Έλληνες
για την δύσκολη οικονομική κατάσταση και υψηλή ανεργία που βιώνουμε στην χώρα μας αυτή την περίοδο,
θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάτι τέτοιο ισχύει και εάν ισχύει περί τίνος ακριβώς πρόκειται και πως/πότε θα πραγματοποιηθεί.
Ευχαριστώ προκαταβολικά,
Νίκος Νομικός.
Ευχαριστούμε για το μήνυμα. Δεν είναι τίποτα δεδομένο σχετικά με διευκόλυνση ελλήνων να εργαστούν στις ΗΠΑ – καλύτερα να κρατάμε μικρό καλάθι και να περιμένουμε αν θα εγκριθεί και σε ποια μορφή κάποια μεταρρύθμιση της νομοθεσίας μετανάστευσης και από τα δυο σώματα του κονγκρέσου.
Ευχαριστώ πολύ.
Κ. Ρόκα,
Μια ελληνική εταιρεία, ενδέχεται να ανοίξει υποκατάστημα στις ΗΠΑ, και με προσλάβει ως διευθύνοντα σύμβουλο της, CEO, μπορώ να μεταναστεύσω νόμιμα σαν καινούργια πρόσληψη, και να εργαστω για αυτην, ή θα πρέπει ήδη να εργάζομαι σε αυτή την εταιρεία για κάποιο χρονικό διάστημα?
επίσης μου προσφέρει ιδιοκτησία. Η νέοιδρυθείσα αμερικανική εταιρεία, να είναι θυγατρική μιας ελληνικής ΟΕ, και ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου να είναι δική μου συμμετοχή, μπορώ να εργαστώ εκεί, σε αυτήν την εταιρεία?
Μιλάμε πάντα για νόμιμη εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο, κλπ.
Ευχαριστώ.
Εξαρτάται από τα δεδομένα. Θα πρέπει κανείς να αναλύσει τις απαιτήσεις της εργασίας, το βιογραφικό του ατόμου και να εξετάσει για μια-μια τις κατηγορίες βίζας σχετικά με το αν πληρούνται.
Καλησπέρα σας! Είμαι γεννημένη στις 12/04/1991. Η μητέρα μου γεννήθηκε στην Ελλάδα,μετανάστευσε όμως στην Αμερική με την οικογένειά της σε ηλικία 2 ετών, όπου και έμεινε μέχρι τα 19 της! Εκείνη έχει διπλή υπηκοότητα και . αμερικανική και ελληνική. Όταν λοιπόν γεννηθηκα εγώ χωρίς η μητέρα μου να κάνει κάποια δήλωση για τη γέννηση μου στην κυβέρνηση των Η.Π.Α., μάς έστειλαν έγγραφα με το security number μου και τα σχετικά! Εγώ έβγαλα αμεριανικό διααβατήριο το 1994, αλλά δεν το χρησιμοποίησα ποτέ καθώς δεν έχω επισκεφθεί ακόμα τις Η.Π.Α. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ρωτήσω αν το ανανεώσω μπορώ να πάω;Ισχυει Ισχύει δηλαδή ακόμα η υπηκοότητα, άσχετα με το γεγονός ότι δεν έχω πάει ποτέ και έχει λήξει;
Σωστά, μπορείτε να ανανεώσετε το διαβατήριο κανονικά. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να κλήσετε ραντεβού με το δικηγόρο.
Και στην περίπτωση που παντρευτώ, ο σύζυγός μου μπορεί να πάρει αμερικανική υπηκοότητα; Θα έχει τα ίδια δικαιώματα με μένα;
Ο γάμος δεν οδηγεί σε αυτόματη κτήση αμερικανικής υπηκοότητας. Θα πρέπει ο σύζυγος να μεταναστεύσει στην αμερική πρώτα, να περάσουν μερικά χρόνια κ.λ.π. Αν είναι στα άμεσα σχέδια σας ο γάμος, μπορείτε να κλήσετε ραντεβού με το γραφείο μας για περισσότερες λεπτομέρειες.
Καλησπέρα κ. Ρόκα,
Είμαι συνταξιούχος 63 ετών (με βαθμό Διευθυντή από κρατική τράπεζα) και επιθυμώ να αγοράσω ένα σπίτι στην Νέα Υόρκη και να μένω εκεί (όχι υποχρεωτικά όλο το χρόνο) με την σύζυγό μου, επίσης συνταξιούχο. Δεν έχω ανάγκη να εργαστώ (εξάλλου ούτε το θέλω) και είμαι αρκετά ευκατάστατος. Μπορώ, αν είναι απαραίτητο, να μεταφέρω νόμιμα χρήματα στην Αμερική και να τα καταθέσω εκεί.
Θα ήθελα να σχολιάσετε παρακαλώ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
ΥΓ
Είμαι μαθηματικός με μεταπτυχιακό (ΜΒΑ in Business Administration). Επίσης είμαι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Anatolia της Θεσσαλονίκης και κάτοχος Proficiency of Cambridge. Δεν νομίζω να βοηθάει σε κάτι αυτό, αλλά το αναφέρω έτσι κι αλλιώς.
Γενικά δεν υπάρχει ειδική κατηγορία για άτομα που θέλουν να μένουν στις ΗΠΑ και να αυτοσυντηρούνται, εκτός από την κατηγορία μετανάστευσης μέσω επένδυσης. Στην πράξη, συνήθως ειναι πιο εύκολο να αποκτήσει κάποιος βίζα Β1/Β2 και να βρίσκεται στις ΗΠΑ έτσι για μεγάλα διαστήματα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να κλήσετε ραντεβού μαζί μας.
Η μητερα μου έζησε το 1978 με 1982 στην Αμερικη,απο το 1982 ως τωρα ειναι κατοικος ελλαδας,μπορει να κανει αιτηση για υπηκοτητα αμερικανικη εφ’οσον ειχε κανει 2 παιδια τα οποια ειναι κ τα 2 αμερικανοι πολιτες?
Πιθανόν να μπορει να διεκδικήσει πράσινη κάρτα αν θέλει να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ.Η υπηκοότητα έρχεται από τους γονείς, όχι από τα παιδιά. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο μας.
Καλησπέρα.
Τα τέκνα από παράνομους μετανάστες που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ αποκτούν την αμερικανική υπηκοότητα απευθείας; Υπαρχουν κάποια πλεονεκτήματα για τους γονείς;
Ευχαριστώ.
Οι ερωτήσεις αυτές έχουν απαντηθεί σε σχετική σελίδα στο site.
Χαιρετω ολα τα μελη του site,δεν εχω καποια συγκεκριμενη ερωτηση να κανω εχω ομως να δηλωσω την προσωπικη μου εμπειρια οσο αφορα τον προγραμμα Pixie.Αγορασα το προγραμμα με 49,99 $,το εγκατεστησα στον υπολογιστη μου και επιασα δουλεια.Βημα προς βημα και πολυ ευκολα απλα συμπληρωσα ολα τα στοιχεια μου καθως επισης και της Αμερικανιδας συζυγου μου αλλα και του Joint Sponsor που χρειαστηκα.Τ αποτελεσμα 45 σελιδες με ετοιμες συμπληρωμενες φορμες του USCIS χωρις λαθη η παραλειψεις και το σημαντικοτερο ειναι οτι γλυτωσα πολυ χρονο.Η διαδικασια προετοιμασιας και συλλογης των εγγραφων μεταναστευσης ειναι αρκετα πολυπλοκη και δεν χωραει λαθη.Συνιστω το προγραμμα σε οποιον ενδιαφερεται να κανει την διαδικασια αυτη,αλλωστε η τιμη του Pixie ειναι αρκετα χαμηλη σε σχεση με αυτα που προσφερει στον χρηστη.Καλη επιτυχια σε ολους και συγχαρητηρια για το site σας.
ειμαι κατοχος πρασινης καρτας εδω και 1μιση χρονο..εχω παντρευτει εδω και λιγο καιρο με τον αντρα μου..γινεται να τον καλεσω?το ρωταω διοτι και ο πατερας μου κατοχος απλα πρασινης καρτας στο παρελθον ετσι ειχε καλεσει την μητερα μου απλα με αναμονη καποιον μηνων…ευχαριστω πολυ..(ο γαμος και στις 2 περιπτωσεις εγιναν στην Ελλαδα..)
Να τον καλέσεις φυσικά και γίνεται. Αλλά εφόσον παντρευτήκατε αφού απέκτησες πράσινη κάρτα, θα υπάρχει λίστα αναμονής μέχρι η πρόσκληση να οδηγήσει σε μετανάστευση για το σύζυγο. Αυτή τη στιγμή το visa bulletin βγάζει δυομιση χρόνια αναμονή, ο χρόνος όμως μπορεί να αλλάξει σημαντικά στο μέλλον.
Ο πατέρας σου μπορεί να είχε παντρευτεί πριν αποκτήσει την πράσινη κάρτα, ή μπορεί η περίπτωση του να έγινε πολλά χρόνια πριν, με διαφορετική αναμονή.
σε ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση οσο και για τις πληροφοριες.οσον αφορα τον πατερα μου οντως ηταν χρονια πριν και ηταν κατοχος πρασινης καρτας 5 χρονια πριν γινει ο γαμος..θα ηθελα να μαθω αν η λιστα αναμονης ειναι το λιγοτερο 2μιση χρονια η υπαρχει δυνατοτητα να γινει και νωριτερα..???
Κάθε μήνα εκδίδεται το visa bulletin. Το τελευταίο τεύχος του Νοεμβρίου 2012 είναι στο http://www.travel.state.gov/visa/bulletin/bulletin_5779.html και γράφει ότι τώρα μεταναστεύουν σύζυγοι ατόμων με πράσινη κάρτα για προσκλήσεις που έγιναν πριν τις 15 Ιουλίου του 2010. Κανείς δεν ξέρει πόσο θα μετακινηθούν οι ημερομηνίες σε μελλοντικά visa bulletin – μπορεί να πάνε μπροστά, μπορεί να μείνουν στάσιμες, μπορεί να πάνε πίσω.
Πιστεύω πάντως ότι η πιθανότητα ο χρόνος να μειωθεί σημαντικά είναι ελάχιστη – το πιο πιθανό είναι ο χρόνος αναμονής να αυξηθεί – στο πρόσφατο παρελθόν ήταν πέντε χρόνια.
καταλαβα..εκτιμω παντως το ενδιαφερον σου για ολους εμας..και παλι σε ευχαριστω…
Γεια σας.Τι ενεργειες θα μπορουσα να κανω για να μεινω στις ΗΠΑ μαζι με τον μνηστηρα μου, οταν αυτος ειναι φοιτητης εκει και κατοχος πρασινης καρτας ,σχεδον ενα ετος.Εχετε υποψιν σας οτι εκανα αιτηση πριν λιγες μερες στο Προγραμμα Ποικιλιας(λοτταρια), αλλα θελοντας να ειμαι ενα βημα μπροστα σε περιπτωση αποτυχιας μου σαυτο το Προγραμμα ρωταω τι εναλλακτικες μπορω εχω.Ευχαριστω προκαταβολικα.
Θα έπρεπε να είχατε παντρευτεί πριν εκείνος πάρει την πράσινη κάρτα. Με ποιο τρόπο πήρε την πράσινη κάρτα; Τώρα, ακόμα και αν παντρευτείτε, δεν θα έχεις κάποιο άμεσο όφελος, μέχρι εκείνος να γίνει πολίτης ΗΠΑ (ή να σου συμπληρώσει πρόσκληση αφού παντρευτείτε και να περιμένεις μερικά χρόνια μέχρι να έρθει η σειρά σου για μετανάστευση).
Εναλλακτικά, μπορείς να πας στις ΗΠΑ για σπουδές με φοιτητική βίζα ή να βρεις εργοδότη που θα σε προσκαλέσει για εργασία.
Μην περιμένεις πολλά από την κλήρωση, αφού οι πιθανότητες επιτυχίας είναι ελάχιστες.
Την πρασινη καρτα την πηρε διοτι ειχε ξεκινησει την διαδικασια 8 χρονια πριν και λογω του οτι ο πατερας του εχει υπηκοοτητα και διαμονη 27 χρονια στις ΗΠΑ.
Οσο για το γαμο τον σκεφτομασταν στην Ελλαδα εφοσον τελειωνε τις σπουδες του κι επεστρεφε μονιμα.Οποτε η κατασταση στην Ελλαδα τα ανετρεψε ολα και ειμαστε σχεδον “ξεκρεμαστοι”.
Σπουδες στις ΗΠΑ με ελαχιστο κοστος ή καποια κρατικη σχολη,γνωριζετε αν υπαρχει;
Και παλι ευχαριστω.Πολυτιμη η βοηθεια σας.
Ασφαλώς κάτι δεν έγινε σωστά τότε, αλλιώς θα είχε πάρει αμερικανική υπηκοότητα πολύ πιο πριν χωρίς να περάσει από τη διαδικασία της πράσινης κάρτας (και μάλιστα με τόσα χρόνια αναμονή – που σημαίνει ότι η πρόσκληση έγινε αφού έκλεισε τα 21, μέγα λάθος). Από περιέργεια, ποιο έτος γεννήθηκε; Ο πατέρας του ήταν αμερικανός πολίτης όταν γεννήθηκε και είχε ζήσει στις ΗΠΑ για χρόνια πριν γεννηθεί;
Υπάρχουν σχετικά φτηνά πανεπιστήμια για μαθήματα αγγλικών, διαφορετικά οι σπουδές στην αμερική γενικά είναι ακριβες, εκτός από κάποια διδακτορικά προγράμματα που δίνουν υποτροφίες.
Η εναρξη των ενεργειων για την πρασινη καρτα εγινε οταν ηταν 22.Οχι ο πατερας του δεν ηταν αμερικανος πολιτης οταν γεννηθηκε.Φανταζομαι πως αν ειχε ο μνηστηρας μου υπηκοοτητα θα ηταν πιο συντομη η διαδικασια(κι απο οσα εχω διαβασει εδω στο site).
Γνωριζετε αν υπαρχει καποιο site που μπορω να κοιταξω στο διαδικτυο γιαυτα τα πανεπιστημια;
Και παλι ευχαριστω.
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω εάν θα έχω πρόβλημα κατα την είσοδό μου διότι έκανα σήμερα κιόλας την αίτηση στο dv-lottery 2014.
Δεν μου απαντήσατε εάν θα ήταν καλύτερο να αγοράσω εισητήρια απ το εξωτερικό.
Ευχαριστώ
Δεν επηρεάζει η συμμετοχή στην κλήρωση την είσοδο στις ΗΠΑ για τουρισμό. Οι τιμές των εισητηρίων είναι περίπου ίδιες από όπου και να τα πάρεις, δεν βλέπω το λόγο να πας σε ξένο site εκτός και αν δεν βρίσκεις τις εταιρίες που θες στα ελληνικά sites.
Καλησπέρα, θέλω να πάω ΗΠΑ πρώτη φορά και ψάχνω αρεροπορκά εισητήρια. Θα συνέφερε οικονομικά να τα αγοράσω απο site του εξωτερικού ? Θύμάμαι οτι πριν απο 2 με 3 χρόνια μετ’ επιστροφής κοστίζανε όλα μαζί γυρω στα 500 ευρώ και μάλιστα σε απευθείας πτήσεις. Σήμερα οτι βλέπω είναι όλα στα 700 ευρω και μάλιστα όχι απευθείας. Εννοείται μιλάω για Νέα Υόρκη.
Ψάχνω δηλαδή κάτι οικονομικό.
Ευχαριστώ
Οι τιμές των εισητηρίων εξαρτώνται από πάρα πολλούς παράγοντες, κυρίως την περίοδο που θέλεις, πόσο νωρίς τα αγοράζεις, τις τιμές των καυσίμων κ.α. Από τα τέλη Οκτωβρίου δεν θα υπάρχουν πλέον απευθείας πτήσεις από ελλάδα προς ΗΠΑ, για πρώτη φορά από το 1966.
Η τιμή των 700 ευρώ μου φαίνεται λογική, τα 500 ευρώ είναι ειδική περίπτωση που σπάνια και δύσκολα βρίσκεις. Αν θες 500 ευρώ θα χρειαστεί να συνεχίσεις να ψάχνεις.. και μπορεί να περάσουν μήνες ή χρόνια μέχρι να βρεις τέτοια προσφορά.
Admin θα μπορουσες να μας πεις ενα απλα ρεαλιστικο και ευκολο τροπο νομιμης μεταναστευσης στις ΗΠΑ?
Εσυ Ελλαδα μενεις?Αν οχι που?
Απλός τρόπος δεν υπάρχει. Ο πιο απλός είναι με γάμο με πολίτη ΗΠΑ. Εγώ στις ΗΠΑ μένω, προτιμώ πάντως να μην μιλάω για τις προσωπικές εμπειρίες μου εδώ.
Kαλημερα
Εχω ESTA WAVIER που λειγει το 2014
Προσφατα εκανα αιτηση για για φοιτιτικη visa και απορηφθηκε
Μπορω να ταξιδεψω με τη esta ?
Θα χρειαστείς καινούριο esta όπου δηλώνεις την προηγούμενη απόρριψη βίζας.
Η πρώτη ξαδέρφη μου έχει αμερικανική υπηκοότητα. Γίνετε να με προσκαλέσει μόνιμα στις ΗΠΑ ή υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να πάω αμερική μόνιμα;
Η ερώτηση αυτά έχει ήδη απαντηθεί δυο φορές αν διαβάσεις παραπάνω ή δεις το σχετικό link.
Καλησπέρα. Στην Αμερική δουλεύει ο θείος μου. Μπορεί να με καλέσει και στη συνέχεια να καλέσω την οικογένειά μου εδώ και πόσο χρονοβόρες είναι η διαδικασίες;
Διάβασε στο usimmigration.gr/μετανάστευση-συγγενή-αμερική σχετικά με το ποιοι συγγενείς μπορούν να προσκαλέσουν τρίτους.
Ο θείος δεν μπορεί να προσκαλέσει τον ανηψιό του.
Καλησπερα. Εργάζομαι στις ΗΠΑ με L-1 βίζα. Η εταιρεία με έχει κρατήσει ως υπάλληλο σε Ελλάδα και είμαι Σύμβουλος σε Αμερική. Θα κάνω δύο φορολογικές δηλώσεις. Τι πρέπει να προσέξω με εφορία σε Ελλάδα?
Δεν είμαι ειδικός στο ελληνικό φορολογικό δίκαιο, αλλά γνωρίζω πολύ καλά το αμερικανικό. Οπότε δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να απαντήσω – αλλά αν έχεις συγκεκριμένες εμπειρίες ή συγκεκριμένες ερωτήσεις, μπορείς να τις γράψεις.
καλησπερα..θα ηθελα να μαθω αν γινεται να παρεις χαρτια με ατομο το οποιο εχει πρασινη καρτα αμερικης μολις 1 χρονο και παντρευτειτε..ευχαριστω..
Διάβασε το άρθρο Μετανάστευση στις ΗΠΑ μέσω πρόσκλησης από συγγενή.
Η συγγένεια γάμου με άτομο με πράσινη κάρτα δεν θεωρείται συγγένεια immediate-relative και έτσι υπάρχει λίστα αναμονής μερικών ετών μέχρι να μπορέσεις να πάρεις πράσινη κάρτα από γάμο με άτομο με πράσινη κάρτα. Δηλαδή, μετά το γάμο δεν θα υπάρχει κανένας τρόπος να ζήσετε μαζί στις ΗΠΑ μέχρι να έρθει η σειρά σας ή μέχρι το άτομο με την πράσινη κάρτα να πολιτογραφηθεί πολίτης ΗΠΑ.