Η βίζα E-1 για Treaty Traders

Η βίζα τύπου E-1 βασίζεται στην συνθήκη Φιλίας, Εμπορίου και Ναυτιλίας Ελλάδας-ΗΠΑ του 1951 και επιτρέπει σε έλληνες πολίτες να μεταβούν στις ΗΠΑ για μεγάλα διαστήματα για να εργαστούν σαν έμποροι – “treaty traders.” Οι προϋποθέσεις για έκδοση βίζας Ε-1 είναι:
* Ο αιτών θα πρέπει να είναι έλληνας πολίτης (ή πολίτης άλλης χώρας με σχετική συμφωνία).
* Η εταιρία για την οποία ο αιτών θα εργαστεί στις ΗΠΑ θα πρέπει να είναι ελληνικής ιδιοκτησίας τουλάχιστον κατά το 50%. Εφόσον η εταιρία ανήκει σε έλληνες με πράσινη κάρτα ή με αμερικανική υπηκοότητα, αυτοί δεν λογίζονται σαν έλληνες ως προς την απόδειξη της ιδιοκτησίας της εταιρίας.
* Το εμπόριο με το οποία θα ασχολείται ο αιτών στις ΗΠΑ θα πρέπει να είναι σημαντικού μεγέθους και με συνεχή διάρκεια.
* Το εμπόριο με το οποίο θα ασχολείται ο αιτών θα πρέπει να είναι κυρίως μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, σε ποσοστο άνω του 50%.
* Ως εμπόριο λογίζεται η διασυνοριακή ανταλλαγή/πώληση αγαθών, υπηρεσιών και τεχνολογίας.
* Ο αιτών θα πρέπει να έχει διευθυντική θέση στην εταιρία ή να έχει ειδικές γνώσεις ή ικανότητες που είναι αναγκαίες για την λειτουργεία της εταιρίας.

Η βίζα Ε-1 είναι ένας σχετικά εύκολος και γρήγορος τρόπος για εργασία ελλήνων στις ΗΠΑ, με την προϋπόθεση βέβαια ότι πληρούνται οι προϋπόθεσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις συνιστάται η χρήση εξειδικευμένου μεταναστευτικού δικηγόρου για την ετοιμασία όλων των απαιτούμενων εγγράφων που χρειάζονται.

2 thoughts on “Η βίζα E-1 για Treaty Traders

  1. Filippos

    Καλημερα σας κ.Ροκα.
    Καταρχην συγχαρητιρια για την πολυ καλη δουλεια που κανετε στο blog.Θα ηθελα να ρωτησω αν εγω που ειμαι Ελληνας πολιτης μπορω να αγορασω καποια ακινητα στις ΗΠΑ και να τα νοικιαζω.Υπαρχει καποια φορμουλα;Δεν με ενδιαφερει η μεταναστευση.Να σημειωσω οτι και εδω ειμαι εισοδηματιας.Ευχαριστω εκ των προταιρων.

    1. admin Post author

      Γενικά δεν υπάρχει περιορισμός στην αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ από αλλοδαπούς.

Leave a Reply