Ο Δικηγόρος

Η εμπειρία του Κωνσταντίνου Ρόκα εκτείνεται σε ένα ευρύ πεδίο που διαπερνά τις επιστήμες της νομικής, των οικονομικών της πληροφορικής και των μαθηματικών. Έχοντας εκπαιδευτεί σε μερικά από τα πλέον φημισμένα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, το βιογραφικό του περιλαμβάνει πρώτες σπουδές ως ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος και στα μαθηματικά στο φημισμένο πανεπιστήμιο Yale (με βαθμό magna cum laude), μεταπτυχιακό και διδακτορικό στα οικονομικά από το πανεπιστήμιο Princeton και δίπλωμα Juris Doctor από το πανεπιστήμιο Georgetown.

Ο Κωνσταντίνος Ρόκας είναι δικηγόρος στις ΗΠΑ, μέλος του δικηγορικού συλλόγου της πολιτείας της Πενσυλβάνιας, της Νέας Υόρκης και της Νέας Ιερσέης (New Jersey) στις ΗΠΑ. Εκπροσωπεί έλληνες και πολίτες άλλων χωρών ενώπιον τον αμερικανικών μεταναστευτικών αρχών, συμπεριλαμβανομένου του USCIS και των προξενικών αρχών των ΗΠΑ σε όλες τις αμερικανικές πολιτείες και σε όλες τις αμερικανικές αρχές στο εξωτερικό. Ο Κωνσταντίνος Ρόκας μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Ελλάδα το 1999, έχει βαθιά γνώση της αμερικανικής νομολογίας και ενημερώνεται συνεχώς σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο. Είναι μέλος της αμερικανικής ένωσης μεταναστευτικών δικηγόρων (AILA) και έχει δουλέψει ως αρχισυντάκτης (managing editor) του επιστημονικού περιοδικού Georgetown Immigration Law Journal. Εκτός από την μεταναστευτική νομοθεσία, ασχολείται με το αμερικανικό φορολογικό δίκαιο και την ίδρυση επιχειρήσεων στις ΗΠΑ. Έχει άδεια από την αμερικανική εφορία για ετοιμασία, αλλά και ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων και είναι μέλος του National Association of Tax Preparers των ΗΠΑ. Έχει άδεια εκπροσώπησης ενώπιον του United States Tax Court, και εκτός από δικηγόρος έχει και την πιστοποίηση του Enrolled Agent από το IRS. Έχει αναλάβει πλήθος υποθέσεων που αφορούν αδήλωτους λογαριασμούς στο εξωτερικό, στο πλαίσιο του Streamlined Foreign Offshore Program, αλλά και του Offshore Voluntary Disclosure Program.

Ο Κωνσταντίνος Ρόκας είναι επίσης ειδικός στην νομική τεχνολογία, δηλαδή στην δημιουργία ηλεκτρονικών συστημάτων που ερμηνεύουν νόμους και ετοιμάζουν έγγραφα με αυτοματοποιημένο τρόπο. Έχει αναλάβει έργα δημιουργίας αυτοματοποιημένων συστημάτων για το αμερικανικό δημόσιο ως υπεργολάβος, μεταξύ άλλων για την αμερικανική εφορία (IRS), το US Census και άλλες αμερικανικές κρατικές αρχές. Γνωρίζει άριστα τις γλώσσες προγραμματισμούς PHP, MySQL, RealStudio και C και είναι πιστοποιημένος ως Oracle Policy Automation Certified Implementation Specialist. Έχει δημιουργήσει το site uscitizenornot.com που κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό iron tech lawyer competition που οργάνωσε το πανεπιστήμιο Georgetown.

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Ρόκας είναι διακεκριμένος οικονομολόγος, έχει γράψει επιστημονικά άρθρα στην μικροοικονομική θεωρία και στην βιομηχανική οργάνωση και έχει διδάξει το φροντιστήριο της μικροοικονομικής θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως οικονομικός σύμβουλος στις ΗΠΑ, ως αναλυτής σε αμερικανική επενδυτική εταιρία και ως νομικός σε αμερικανική εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο της βιομηχανικής ιδιοκτησίας. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με μαθητικούς μαθηματικούς διαγωνισμούς. Έχει στο παρελθόν τιμηθεί με χάλκινο και αργυρό μετάλλιο στην βαλκανική μαθηματική ολυμπιάδα, με χρυσό μετάλλιο στην μεσογειακή μαθηματική ολυμπιάδα και έχει εργαστεί ως διορθωτής (coordinator) στις διεθνείς μαθηματικές Ολυμπιάδες της Αθήνας (2004), του Μεξικού (2005) και της Μαδρίτης (2008).

NY Certificate of Good StandingNJ Certificate of Good Standing