Ετήσια κλήρωση για πράσινη κάρτα

Ένας από τους πλέον δημοφιλείς τρόπους για να μεταναστεύσει νόμιμα κάποιος στις ΗΠΑ είναι με την ετήσια κλήρωση που διοργανώνει κάθε χρόνο το state department, γνωστή και ως “Πρόγραμμα Ποικιλίας”.

Οι προϋποθέσεις για συμμετοχή στην ετήσια κλήρωση είναι:

– Γέννηση σε χώρα που να μην έχει στείλει μεγάλο αριθμό μεταναστών στις ΗΠΑ τα τελευταία πέντε χρόνια. Η ακριβής λίστα των χωρών αλλάζει κάθε χρόνο, αλλά κατά κανόνα όσοι έχουν γεννηθεί στην ελλάδα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην κλήρωση. Ακόμα και όσοι έχουν γεννηθεί σε χώρες που έχουν στείλει μεγάλο αριθμό μεταναστών όπως το Μεξικό ή η Κίνα, μπορούν να συμμετέχουν σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν για παράδειγμα υπάρχει σύζυγος ή γονείς που έχουν γεννηθεί σε χώρα με δικαίωμα συμμετοχής όπως η ελλάδα.
– Απολυτήριο λυκείου ή ισότιμης σχολής που καθορίζεται από την επιτυχή συμπλήρωση 12 χρόνων σπουδών ή διετή επαγγελματική προϋπηρεσία εντός των 5 τελευταίων ετών σε επάγγελμα που απαιτεί τουλάχιστον διετή εκπαίδευση ή εξάσκηση.

Η δήλωση συμμετοχής στην κλήρωση γίνεται κάθε χρόνο τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο μέσα από το site του υπουργείου εξωτερικών των ΗΠΑ, https://www.dvlottery.state.gov. Όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες, θα πρέπει να κοιτάξει το site του state department τους τελευταίους μήνες κάθε έτους. ΠΡΟΣΟΧΗ: Υπάρχουν πολλά άλλα site από διάφορους μεσάζοντες που προσπαθούν να εξαπατήσουν τους επίδοξους μετανάστες αποσπώντας τους χρήματα για δήθεν συμμετοχή στην ετήσια κλήρωση. Το μόνο επίσημο site της κλήρωσης είναι το https://www.dvlottery.state.gov – μεσάζοντες ή άλλοι που προσφέρουν βοήθεια για την υποβολή αιτήσεως του προγράμματος κλήρωσης, ενεργούν χωρίς την έγκριση του state department. Το FTC και το state department έχει απευθύνει προειδοποιήσεις σχετικά με τον κίνδυνο εξαπάτησης από τέτοιους μεσάζοντες στο http://www.ftc.gov/bcp/edu/pubs/consumer/alerts/alt003.shtm και http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1749.html.

Οι πιθανότητες επιτυχίας στην ετήσια κλήρωση είναι διαφορετική ανά γεωγραφική περιοχή. Για άτομα που γεννήθηκαν στην Ευρώπη, η πιθανότητα επιλογής είναι περίπου μια στις εξήντα. Οι πιθανότητες επιτυχίας για όλους όσους γεννήθηκαν στην Ευρώπη είναι οι ίδιες – αλλά επειδή καμία χώρα δεν μπορεί να διεκδικήσει πάνω από 7% όλων των μεταναστευτικών βιζών, ορισμένες χώρες με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, έχουν λίγο μικρότερες πιθανότητες επιλογής.

Συνήθως περίπου 100 έλληνες κερδίζουν πράσινη κάρτα μέσω της κλήρωσης κάθε χρόνο. Ο αριθμός αυτός μπορεί να φαίνεται μικρός σχετικά με τον αριθμό των νικητών από άλλες χώρες, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων από την ελλάδα είναι χαμηλός, με περίπου 2,500 συμμετοχές από την ελλάδα κάθε χρόνο (Δες http://travel.state.gov/content/dam/visas/DV_Applicant_Entrants_by_Country_2007-2013.pdf)

Όπως αναφέραμε, η δήλωση συμμετοχής γίνεται κάθε χρόνο τον Οκτώβριο-Νοέμβριο, τα δε αποτελέσματά της κλήρωσης ανακοινώνονται τον Μάιο-Ιούνιο του επόμενου έτους. Οι νικητές θα μπορούν να μεταναστεύσουν το διάστημα μεταξύ 1 Οκτωβρίου και 30 Σεπτεμβρίου μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Κάθε χρόνο μπορούν να μεταναστεύσουν μέσω της κλήρωσης μόνο 50,000 άτομα, ενώ επιλέγονται αρκετά περισσότεροι από 50,000 (και κάθε νικητής μπορεί να μεταναστεύσει μαζί με τον/την σύζυγό του και τα άγαμα τέκνα κάτω των 21). Έτσι, ορισμένοι επιλαχόντες πιθανόν να μην μπορέσουν να ολοκληρώσουν την διαδικασία της μετανάστευσης. Τέλος, δεν αρκεί να κερδίσει κανείς την κλήρωση για να μεταναστεύσει στην αμερική – υπάρχουν και πολλές ακόμα προϋποθέσεις για να μεταναστεύσει κάποιος στις ΗΠΑ (π.χ. να μην έχει καταδικαστεί για ορισμένα αδικήματα, να αποδείξει ότι δεν θα είναι βάρος στην αμερικανική κυβέρνηση κ.α.).

87 thoughts on “Ετήσια κλήρωση για πράσινη κάρτα

    1. admin Post author

      Παρακαλώ να διαβάσετε το άρθρο στο οποίο υπάρχουν απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα.

  1. Alexia24

    Γεια σας, έκανα αίτηση για τη λοταρία που τρέχει τώρα αλλά έχω δυο απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας: στο ερώτημα για το πιο υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης έβαλα ότι έχω παρακολουθήσει κάποια πανεπιστημιακά μαθήματα γιατί δεν έχω ορκιστεί ακόμα. Σε 2 μήνες όμως θα έχω πάρει το πτυχίο μου, οπότε μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα θα είμαι πτυχιούχος, υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε αυτό? Και επιπλέον πρόκειται να παντρευτώ σε 1 μήνα απο τώρα και επειδή δεν είχε κάποια επιλογή που να έλεγε για αρραβωνιαστικό έβαλα ότι είμαι ήδη παντρεμένη για να συμπεριλάβω και τον σύντροφό μου στην αίτηση… βέβαια όταν βγουν τα αποτελέσματα θα είμαστε παντρεμένοι, αλλά μήπως υπάρχει πρόβλημα που δεν είμαστε ακόμα? Σας ευχαριστώ πολύ

  2. mesaios

    Καλημέρα. Εχει κάνει η γυναικα μου αίτηση στο dv lottery που τρέχει τωρα και με εχει συμπεριλάβει μαζί με τα παιδιά στην αίτηση , μπορω να κανω και εγω ξεχωριστή αίτηση ή όχι;

  3. lefteris

    Γεια σας,
    Μπορώ να κάνω αίτηση εγώ και η σύζυγός μου για να αυξήσουμε τις πιθανότητες? Και επίσης είναι απαραίτητη η έκδοση διαβατηρίου πριν από την αίτηση για την σωστή συμπληρωση των ονομάτων? Αυτή τη στιγμή έχω μόνο εγώ (έχει λήξει) και όχι τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας μου.

    1. admin Post author

      Μπορείτε να κάνετε αν έχετε τελειώσει λυκειο. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε διαβατήρια.

  4. lefterhs

    για σας θα θελα να με διαφωτίσετε σε δύο τρεις ερωτήσεις μου είμαι 22 χρόνων είμαι από την αλβανία γενήθηκα στην αλβανία και μένω 20 χρόνια στην ελλάδα μεγάλωσα και σουπδασα εδώ είμαι με αδια παραμονής δευτερησ γενιάς το ερώτημα μου ποιο είναι για να κάνω την διαδικασία της ετησης πορώ να το κάνω εδώ στην ελλάδα και που ?? εκτός από το σιτε η πρεπι να το κάνω στην αλβανία ευχαριστώ για τον χρόνο σας

    1. admin Post author

      Σωστά, η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά και μπορείτε να την κάνετε από οπουδήποτε.

  5. nas

    Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω, μέχρι της 30 Σεπτεμβρίου υπάρχουν πιθανότητες να κληρωθεί κάποιος,γιατί μπήκα ήδη μια φορά αλλά δεν είχα κληρωθεί και μου έβγαλε το παρακάτω μήνυμα…
    Based on the information provided, the Entry HAS NOT BEEN SELECTED for further processing for the Electronic Diversity Visa program at this time.

  6. mesaios

    Καλημέρα και συγχαρητήρια για την δουλειά σας.
    Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση.Υπάρχουν κάποια επαγγέλματα που μπορεί να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να επιλεχθούν?Υπάρχουν για παράδειγμα συγκεκριμένα επαγγέλματα που επιλέγουν ή είναι απλά στην τύχη ανεξάρτητα επαγγλέλματος και δεξιοτήτων?Κάνω αυτήν την ερώτηση γιατι εγώ είμαι μάγειρας και η γυναίκα μου εκπεδευτικός πρωτοβάθμιας εκπέδευσης, σκοπεύουμε να κάνουμε αίτηση τον ερχόμενο Οκτώμβριο και θα θέλαμε να ξέρουμε.Υπάρχει διαφορά π.χ άμα ειναι η γυναίκα μου αυτή που κάνει την αίτηση ή εγώ?
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρονο σας.

    1. admin Post author

      Κλήρωση σημαίνει ότι όλοι έχουν ίδια πιθανότητα επιτυχίας – τουλάχιστον όσοι είναι από την ίδια γεωγραφική περιοχή.

  7. tsexof

    Καλησπέρα σας,

    θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν μπορούσατε να με διαφωτίσετε στα παρακάτω ερωτήματα. Επιλέχθηκα για το πρόγραμμα ποικιλίας 2015 (dv). Ολοκληρώθηκε το interview στη Πρεσβεία και μου έστειλαν το διαβατήριο με την visa. Θα πρέπει να ταξιδέψω στις ΗΠΑ έως και τις 10/9/2015. Το ερώτημα είναι πόσο διάστημα θα πρέπει να παραμείνω στις ΗΠΑ στο πρώτο μου ταξίδι εκεί, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έκδοσης της πράσινης κάρτας μου. Εκ των πραγμάτων θα πρέπει να επιστρέψω άμεσα πίσω στην Ελλάδα για να τακτοποιήσω πληθώρα εκκρεμοτήτων πρώτου μεταβώ για μόνιμη παραμονή στις ΗΠΑ. Επιπλέον για πόσο καιρό έχω την δυνατότητα να παραμείνω στην Ελλάδα πριν επιστρέψω στις ΗΠΑ;

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    1. admin Post author

      Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο στο site μας ή να κανονίσετε ένα ενημερωτικό ραντεβού με ένα δικηγόρο που ασχολείται με αυτά τα ζητήματα.

  8. joey170690

    Γειά σας!Επιλέχθηκα στο Dv lottery program 2015 και τον Απρίλιο έχω συνέντευξη!Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε με την προετοιμασία των χαρτιών γιατί έχω αγχωθεί;Σας ευχαριστώ! Ανδρέας Τ.

    1. admin Post author

      Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο μας στο τηλέφωνο που αναγράφεται στο πάνω μέρος της σελίδας.

  9. Mike Young13

    Έχω την εξής απορία.αν ένας μαθητής σπουδάζει σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ με φοιτητική βίζα, επομένως κατοικεί εκεί προσωρινά, έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει στην κλήρωση; Επίσης αν κληρωθεί θα πρέπει να πάει στην Ελλάδα για την διαδικασία έκδοσης της κάρτας ή αυτή μπορεί να γίνει και στην Αμερική;

    1. admin Post author

      Μπορεί να συμμετάσχει στην κλήρωση. Μπορεί να πάρει μεταναστευτική βίζα από την πρεσβεία ή να κάνει αλλαγή status στις ΗΠΑ.

      1. Mike Young13

        Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά θα ήθελα επίσης να ρωτήσω ότι εφόσον κερδίσει την κάρτα αυτή θα αλλάξει και η θέση του ως προς το πανεπιστήμιο(κόστος διδάκτρων κλπ.) ?

        1. admin Post author

          Στις περισσότερες περιπτώσεις όχι – θα πρέπει να έχεις πάρει την πράσινη κάρτα πριν ξεκινήσεις τις σπουδές.

  10. Evgenia Gkeka

    Καλησπέρα και από μένα,

    ξεκίνησα να κάνω κι εγώ αίτηση για πράσινη κάρτα, για την κλήρωση της επόμενης χρονιάς, αλλά στην ιστοσελίδα που ξεκίνησα την αίτηση http://www.usagc.org/, δείχνει πως υπάρχει κόστος, ενώ εδώ είδα στα σχόλιά σας ότι η αίτηση είναι δωρεάν.

    Εν τω μεταξύ χτες και σήμερα με πήραν τηλέφωνο από την Αμερική για να μου δώσουν πληροφορίες, να μου κάνουν ερωτήσεις και να με βοηθήσουν να ολοκληρώσω την αίτησή μου. Το περίεργο όμως είναι ότι μου ζήτησαν τον αριθμό της κάρτας μου, τον οποίο και φυσικά δεν έδωσα.

    Η αίτησή μου δεν νομίζω να έγινε στο επίσημο site που αναφέρατε, γιατί μπαίνοντας στο https://www.dvlottery.state.gov/ δεν υπάρχει η αίτηση που συμπλήρωσα.

    Γενικότερα μπορώ να κάνω αίτηση τώρα για την επόμενη χρονιά ή γίνεται κάθε Οκτώβρη και Νοέμβρη αυτή η διαδικασία ;

  11. nikos86

    Καλησπερα. Εγω εκανα την εξης βλακεια. Εχω γεννηθει στην Αλβανια αλλα δηλωσα σαν επιλογη κληρωσης την Ελλαδα διοτι εχω ελληνικη υπηκοοτητα. Η δηλωση μου ειναι λαθος κ ακυρωνεται? Επισης, εφοσον επιλεχθω στην κληρωη επιλεγομαι με βαση την χωρα γεννησης η την χωρα που δηλωσα?

    1. admin Post author

      Η αίτηση δεν ακυρώνεται. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αν επιλεγείτε θα μπορείτε να αποκτήσετε μεταναστευτική βίζα. Η επιλογή γίνεται με βάση τη χώρα “country of chargeability.”

  12. vasin

    Γεια σας. Ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με την συμπληρωση της αιτησης για την ετησια κληρωση. Για να βγει μια σωστη φωτογραφια συμφωνα με τις προδιαγραφες (που δεν θα απορριφθει), μπορουμε να την βγαλουμε μονοι μας, η θα πρεπει να βγει σε επαγγελματικο χωρο?
    Ευχαριστω

  13. Aggeliki92

    Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τις πολύτιμες πληροφορίες που προσφέρετε! Σκέφτομαι εδώ και αρκετό καιρό να κάνω αίτηση για την ετήσια κλήρωση, θα ήθελα να προσπαθήσω του χρόνου (λόγο σπουδών δεν μπορώ να κάνω φέτος αίτηση), όμως έχω ακούσει ο,τι το 2014 είναι η τελευταία φορά που γίνετε η κλήρωση. Εσείς σαν ειδικοί γνωρίζετε αν θα γίνει και του χρόνου η κλήρωση για πράσινη κάρτα;
    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!

  14. rodolfos92

    Καλησπέρα

    Έχω να σας κάνω μια ερώτηση για την κλήρωση !!
    Πρώτα από λα πολλά συγχαρητήρια για την υπέροχη δουλειά που κάνετε,έχετε βοηθήσει πολύ κόσμο με τόσες πληροφορίες που μας παρέχετε !!
    Λοιπόν είμαι από Αλβανία συμπλήρωσα την αίτηση για την κλήρωση πριν κάποιες μέρες και όλα οκ μου έδωσε τον αριθμό αφού το ολοκλήρωσα!
    Έβαλα τόπο γέννησης την χώρα μου και την πόλη μου αλλά εκεί που ζητάει (6. Country of Eligibility for the DV Πρόγραμ….Your country of eligibility will normally be the same as your country of birth. Your country of eligibility is NOT related to where you live. If you were born in a country that is not eligible for the DV program, please go to Explanation of Country of Eligibility {this link will open in a new window} to see if there is another option available in your case.
    Are you claiming eligibility based on the country where you were born? ) πάτησα όχι και έβαλα την Ελλάδα σαν χώρα επιλεξιμότητας !!
    Ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα(αν ναι ,γίνεται να διορθωθεί ;; ) με αυτό διότι ελληνική ιθαγένεια δεν έχω !!

    Eυχαριστώ εκ των προτέρων ,Rodolfos !

    1. admin Post author

      Φυσικά υπάρχει πρόβλημα, ίσως αν επιλεγείτε να μην μπορέσετε να αποκτήσετε μεταναστευτική βίζα λόγο λανθασμένης δήλωσης – θα πρέπει να συζητήσετε με έναν εξειδικευμένο δικηγόρο σχετικά.

  15. nas

    Καλησπερα! Για φετος εχουν ξεκινησει οι διαδικασίες με τις αιτήσεις για την κληρωση;

      1. erjon

        καλησπερα ! ειμαι απο την αλβανια κ μενο χρονια στην ελλαδα μπορω να καταθεσο κ εγω αίτηση η πρεπει να καταθεσο στην αλβανικη λοταρια ??σας ευχαριστω .

        1. admin Post author

          Υπάρχει μια, παγκόσμια λοταρία. Δεν υπάρχει ούτε ελληνική ούτε αλβανική λοταρία.

  16. ElisaB

    Καλημέρα σας,

    θα ήθελα να σας ρωτήσω, εάν βρίσκομαι στις ΗΠΑ με φοιτητική βίζα, γίνεται να κάνω αίτηση για την κλήρωση ή θα θεωρούταν παράβαση των όρων της βίζας μου, αφου η βίζα είναι μη μετναστευτική, ενώ η αίτηση μου για την κλήρωση θα μπορούσε να δείξει πρόθεση για μετανάστευση;
    Ευχαριστώ πολύ!

  17. kostas1313

    Καλησπέρα,θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Είμαι από την Αλβανία αλλά έχω Ελληνική ταυτότητα. Θα μου προτείνατε να κάνω την δήλωση σαν Αλβανός η να χρησιμοποιήσω την ελληνική ταυτότητα και να δηλώσω σαν Ελληνας..

    1. admin Post author

      Η αίτηση δεν ρωτάει τι ταυτοτητα έχετε ούτε ποιας χώρας το διαβατήριο κατέχετε.

  18. vasin

    Καλησπέρα, επειδή διάβασα στο κείμενο σας σχετικά με τις επιπλέον προϋποθέσεις (εφόσον κερδίσει κάποιος την κλήρωση), θα ήθελα να ρωτησω συγκεκριμένα για μια μεταδοτική ασθένεια (επειδή με αφορά), δηλαδή την ηπατήτιδα b.Eάν ανακαλύψουν ότι εχει κάποιος την συγκεκριμένη ασθένεια και εχει κερδίσει την κλήρωση, τότε απορρίπτεται? Επίσης, εάν κάποιο άτομο (πάλι με την ίδια ασθένεια, ή και άλλη μεταδοτική) προσπαθεί να μεταναστέυσει στις ηπα με τις άλλες μεθόδους που υπάρχουν (συγγένεια α’ βαθμού, κτλ.), “περνάει” απο το ίδιο “σκανάρισμα” και υπάρχει η πιθανότητα να απορριφθεί?
    Ευχαριστω

    1. admin Post author

      Θα πρέπει ο δικηγόρος που θα αναλάβει κάποια σχετική υπόθεση να γράψει ένα γράμμα στην πρεσβεία, εφόσον χρειαστεί, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η συγκεκριμένη ασθένεια δεν σας κάνει inadmissible στις ΗΠΑ ή public charge. Πιθανότατα να μην υπάρχει πρόβλημα.

  19. kostas111

    Γεια σας!
    Επηδει θα ηθελα να κανω αιτηση αλλα δεν ειμαι και ο καλυτερος σε αυτα υπαρχει κατι,καπου που θα μπορουσε να με βοηθηση να δηλωσω αιτηση??

    1. admin Post author

      Μπορείτε να μας γράψετε όταν έρθει η περίοδος της κλήρωσης (γύρω στον Οκτώβριο) και θα χαρούμε να βοηθήσουμε.

  20. kostaspapas

    Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω εάν με αυτού του τύπου κάρτα είναι δυνατόν κανείς να δούλέψει σε αμερικανικούς κρατικούς μηχανισμούς που απαιτούν να είσαι U.S citizen

    1. admin Post author

      Σε θέσεις που απαιτείται να είσαι αμερικανός πολίτης, δεν μπορείς να δουλέψεις αν δεν είσαι αμερικανός πολίτης. Γενικά αυτές οι θέσεις είναι περιορισμένες σε κρατικές θέσεις και σε ευαίσθητες θέσεις σε ιδιωτικές υπηρεσίες που ασχολούνται με κρατικά συμβόλαια.

  21. andreas

    Καλησπέρα!
    Θα ήθελα να ρωτήσω σε περίπτωση επιτυχίας στην κλήρωση, τι πρέπει να κάνω μετά για να φτιάξω τα χαρτιά μου εντός του χρονικού διαστήματος που αναφέρατε, να πάω σε κάποιο δικηγόρο, στην Πρεσβεία?? Που? Και τι θα τους πω, ότι κέρδισα στην κλήρωση?
    Ευχαριστώ πολύ!

    1. admin Post author

      Σε περίπτωση επιτυχίας, μπορείτε να μας γράψετε και θα χαρούμε να βοηθήσουμε.

  22. OLGA IOANNIS

    Καλησπέρα σας,

    Μπήκα στο official link που υποδείξατε για την καταχώρηση της αίτησης για visa και είδα οτι δεν μου ζητήθηκε να πληρώσω κάποιο αντίτιμο. Είναι όντως δωρεάν ή έχω κάνει κάποιο λάθος? Η αίτηση μου έγινε δεκτή και έχω εκτυπώσει και την σελίδα που έχει τους κωδικούς μου (confirmation number και Digital Signature).

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.

    Όλγα

  23. mariavd

    Γεια σας ,

    σε ένα παντρεμενο ζευγάρι μπορούν να συμετάσχουν και οι δυο στη κλήρωση?

  24. Elena

    Καλησπέρα,

    Γνωρίζετε μήπως πότε ξεκινάει φέτος η διαδικασία με τις αιτήσεις για την κλώρωση;
    Επίσης, επειδή θα είναι η πρώτη φορά που σκέφτομαι να κάνω την αίτηση, έχω την εξής απορία: Ειμαι Ελληνίδα ομογενής, γενήθηκα όμως στην Αλβανία και έχω ελληνική ιθαγένεια και υπηκοότητα. Στην αίτηση λογικά θα δηλώσω ότι γεννήθηκα στην Αλβανία κατοικώ (απλά) στην Ελλάδα; Πως θα θεωρηθεί και από ποια χώρα θα φαίνεται ότι μετέχω στην κλήρωση;

    Ευχαριστώ πολύ.

    1. admin Post author

      Οι ημερομηνίες δεν έχουν ανακοινωθεί. Ο τόπος γέννησης καθορίζει το chargeability στην κλήρωση.

  25. evi1976

    Γεια σας,
    Πριν 2 μέρες είδα ότι κληρώθηκα για πράσινη κάρτα για το 2014.
    Έχω όμως εάν πρόβλημα και ελπίζω να με βοηθήσετε.
    Έχω διπλή υπηκοότητα, ελληνική και αλβανική.
    Στην αίτηση για βίζα δήλωσα σαν χώρα που θα ήθελα να επιλέγω, την Αλβανία. Το ονοματεπώνυμο όμως το έγραψα όπως είναι στο ελληνικό διαβατήριο. Στο αλβανικό διαβατήριο, το ονοματεπώνυμο διαφέρει σε κάποια γράμματα.
    Στα έντυπα που πρέπει να συμπληρώσω θα πρέπει να δώσω στοιχεία πιστοποιητικού γεννήσεως, τα οποία είναι όπως στο αλβανικό διαβατήριο, εφόσον ο τόπος γέννησης είναι η Αλβανία.
    Τι πρέπει να κάνω για να μην ακυρωθεί η κλήρωση;
    Σας ευχαριστώ

    1. admin Post author

      Θα πρέπει να μιλήσετε με ένα δικηγόρο να μελετήσει τα έγγραφα και να παρουσιάσει την υπόθεση στις αρχές με το σωστό τρόπο για να μειωθεί ο κίνδυνος προβλημάτων.

      1. evi1976

        Ευχαριστώ για την απάντησή σας. Θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποιον δικηγόρο στην Πάτρα;

        1. admin Post author

          Δεν γνωρίζω να υπάρχει κανένας δικηγόρος στην Πάτρα που ασχολείται με αυτά τα θέματα. Γενικά πάντως δεν είναι αναγκαία η προσωπική επαφή με τον δικηγόρο – η εκπρωσώπηση μπορεί να γίνει και τηλεφωνικά/μέσω internet.

  26. Dororo12

    Μια ερωτηση αν κερδισω πρεπει να γνωριζω καλα αγγλικα για να μπορω να μεταναστευσω?Και μπορω να παρω τον γιο μου μαζι που ειναι 16 χρονων?

    1. admin Post author

      Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζετε αγγλικά, και ναι μπορείτε να πάρετε μαζί τον γιό σας αν κερδίσετε.

  27. SANDRI

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ,ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ ΕΣΤΗΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE USAGC Green Card Services ΤΑ ΣΤΙΧΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ …ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΜΑ ΜΟΥ ΖΙΤΟΥΣΕ ΕΝΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΜΟ ΤΡΑΠΕΖΑΣ …ΠΟΣ ΜΠΟΡΟ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ???

    1. admin Post author

      Πιστεύω ότι αν διαβάσετε προσεκτικά το άρθρο, θα καταλάβετε ποιο είναι το μοναδικό επίσημο site της κλήρωσης.

  28. iliana

    Ακόμα μία ερώτηση.Εάν κάποιος κληρωθεί και ο αριθμός προτεραιότητάς του είναι μικρός,τι γίνεται σε περίπτωση που δεν προλάβει να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για τη μετανάστευση;Χάνει τη σειρά του και ξαναπαίρνει μέρος στην κλήρωση την επόμενη χρονιά;Είναι πιο συμφέρον να έχει κάποιος μεγάλο ή μικρό αριθμό προτεραιότητας;Μιλάω για την περίπτωση που μένει κάποιος στην επαρχία και πρέπει να έρθει Αθήνα για τα ραντεβού με την πρεσβεία και για όλα τα υπόλοιπα.Θα συμβουλεύατε κάποιον που επιλέχθηκε και δουλεύει στην επαρχία,να αφήσει τη δουλειά του και να έρθει στην Αθήνα για να φτιάξει τα χαρτιά του ή μπορεί και να μην προλάβει;

    1. admin Post author

      Καλύτερα να έχεις χαμηλό αριθμό προτεραιότητας. Δεν παίζει ρόλο αν είσαι στην Αθήνα ή στην επαρχία.

  29. iliana

    Γεια σας.Στη σελίδα σας diavatirio.com πέρσι γύρω στο Μάιο είχε βρεθεί νικητής στο dvlottery.Σε επικοινωνία του νικητή μαζί σας,τον είχατε ρωτήσει αν έχει χαμηλό αριθμό EU.Τι ακριβώς είναι αυτός ο αριθμός;Φέτος συμμετείχα για πρώτη φορά στη λοτταρία και το μόνο που μου έβγαλε είναι το confirmation number και το digital signature σε ό,τι αφορά αριθμούς.Έκανα κάτι λάθος;Στην αίτηση έγγραφε success πάντως.

    1. admin Post author

      Ο αριθμός είναι αριθμός προτεραιότητας – τον αριθμό τον παίρνουν μόνο όσοι κερδίζουν. Δεν έγινε κανένα λάθος.

  30. mystikaomorfias

    Επίσης όσον αφορά το θέμα οτι δεν θα είσαι βάρος στις ΗΠΑ. Πως αποδεικνείεται πιο πρακτικά; Εαν έχεις τελειώσει ΙΕΚ με πιστοποίηση θεωρείσαι βάρος;

    Εαν δεν πετύχω την κλήρωση μπορώ να πάω για μεταπτυχιακό 1 χρόνου και να βρω δουλειά εκεί και να “τραβήξω” και τη γυναίκα μου μαζί; Ευχαριστώ

    1. admin Post author

      Θα πρέπει να αποδείξεις ότι έχεις αρκετά χρήματα ή ότι έχεις προσώντα που σου επιτρέπεουν να βρεις εύκολα δουλειά στις ΗΠΑ.

      Γενικά η σύζυγος μπορεί να ακολουθήσει τον σύζυγο στις περισσότερες βίζες μη-μεταναστευτικών κατηγοριών.

  31. mystikaomorfias

    Γεια και συγχαρητηρια για το site. Θα ηθελα να μεταναστευσω και να δουλεψω μονιμα στην Αμερικη.
    Εχω παρει μέρος στην κλήρωση. Με την κοπελα μου συγκατοικουμε εδω και 3 χρονια. Ειναι να παντρευτουμε καποια στιγμη είτε με Χριστιανικό είτε με πολιτικό γάμο. Στην αίτηση έβαλα ανύπαντρος. Τί γίνεται σε περίπτωση που κληρωθώ αν μέχρι τότε έχω κάνει το γάμο; Τι γίνεται σε περίπτωση που κληρωθω και δεν εχει γίνει γάμος; Πως γίνεται να πάμε μαζί;

    1. admin Post author

      Αρκεί να παντρευτείτε πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας της μετανάστευσης για να πάτε μαζί.

  32. john

    Είναι υποχρεωτικό,εάν κληρωθείς, να πας Αμερική μέχρι τον Σεπτέμβρη ή μπορείς να κάνεις όλες τις διαδικασίες και να πας πχ ύστερα από 2 χρόνια; Ή έστω να πας για ένα διάστημα 1 μήνα Αμερική (πχ Ιούλιο) και για ένα μήνα άλλη μία φορά τον επόμενο χρόνο ώστε να μεταναστεύσεις μόνιμα εκεί ύστερα από 2 χρόνια. Θέλω να πάω Αμερική από το 2015 και μετά. Γι’αυτό σκέφτομαι κάθε χρόνο να κάνω αιτήσεις μήπως αυξήσω τις πιθανότητες. Είναι κάτι τέτοιο εφικτό; Εάν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει. Ευχαριστώ!

    1. admin Post author

      Θα πρέπει να πατε εντός έξι μηνών από την έκδοση της μεταναστευτικής βίζας. Μετά θα ισχύουν όσα γράφω στο http://usimmigration.gr/απώλεια-πράσινης-κάρτας/

      Μπορείτε να κάνετε κάθε χρόνο αίτηση. Αν κερδίδετε καλά θα κάνετε να πάτε – υπάρχει κόσμος που παλεύει τριάντα χρόνια να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ και δεν το καταφέρνει.

  33. Τονυ

    αλλά θα πρέπει να αποδείξεις ότι θα μπορείς να ανταπεξέλθεις οικονομικά και δεν θα γίνεις βάρος στο κράτος…

    Admin αυτο ειπατε, μποριτε να το τεκμηριωσετε καλυτερα?
    πρεπει πχ να εχεις καποια καλλη δηλωση στο εισοδημα?
    αν στην Ελλαδα πχ εισαι ανεργος?
    μπορεις να τους δειξεις πιστοποιητικα των γονιων σου και οτι θα σε βοηθησουν αυτοι?

    1. admin Post author

      Θα πρέπει να δείξεις ότι έχεις τις ικανότητες να βρεις δουλειά στις ΗΠΑ (σπουδές ή γνώσεις σε κλάδο με ζήτηση) ή τα οικονομικά μέσα να επιβιώσεις χωρίς δουλειά. Δεν πειράζει αν ήσουν άνεργος στην ελλάδα.

      1. admin Post author

        Από δω και πέρα μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να αφήνουν μηνύματα. Μηνύματα με μη έγκυρο email ή στοιχεία δεν θα δημοσιεύονται και θα διαγράφονται. Τόνυ, το email που έδωσες δεν είναι έγκυρο.

  34. toula

    Γεια σας
    θα ηθελα να ρωτησω,
    1)αν καποιος κανει τα χαρτια του για την κληρωση και παρει μερος.Μετα αν επιλεγει αυτο σημαινει οτι δεν χρειαζετε να περασει αλλα σταδια με κριτηρια?δλδ απλα ξεκιναει τις διαδικασιες για να μεταναστευση?
    2 αν πρεπει να περασει καποια ακομα σταδια ποια ειναι αυτα και μπορει να κοπει?
    3) Επισης λεει οτι αν επιλεγεις θα περασεις απο συνεντευξη… που? στην ελλαδα?και θα γινει στην ελληνικη γλωσσα?

    επισης κατι ακομα..αν επιλεγεις περνας ιατρικες εξετασεις? γιατι εγω εχω ενα προβλημα στο χερι μου και φοβαμαι μην με κοψουν για αυτο(στο προβλημα αυτο υπαρχει μορφη αναπηριας δεν ειναι κατι ασημαντο αλλα ειναι μονο στο χερι και κατα τα αλλα κανενα προβλημα δεν υπαρχει)
    Ευχαριστω παρα πολυ!

    1. admin Post author

      – Αν κερδίσεις την κλήρωση, αυτό ισοδυναμεί με μια έγκυρη πρόσκληση για μετανάστευση στις ΗΠΑ. Για να μεταναστεύσεις θα πρέπει να πληροίς τις προυποθέσεις του νόμου και να μην είσαι inadmissible λόγω ποινικού μητρώου, λόγω παραβάσεων της αμερικανικής νομοθεσίας στο παρελθόν, λόγω του ότι θα είσαι βάρος στην αμερικανική κυβέρνηση (public charge), λόγω μεταδοτικής ασθένειας, για λόγους εθνική ασφάλειας κ.α. Επίσης θα πρέπει να ολοκληρωσεις την διαδικασία εντός ορισμένου χρόνου και αν ο αριθμός προτεραιότητας είναι πολύ υψηλός, μπορεί να μην προλάβεις να ολοκληρώσεις τη διαδικασία.
      – Η συνέντευξη είναι το τελευταίο στάδιο και γίνεται στην αμερικανική πρεσβεία – δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζεις αγγλικά.
      – Περνάς από ιατρική εξέταση. Εφόσον δεν μιλάμε για μεταδοτική ασθένεια δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά θα πρέπει να αποδείξεις ότι θα μπορείς να ανταπεξέλθεις οικονομικά και δεν θα γίνεις βάρος στο κράτος.

  35. aristotelis

    θα ήθελα να ρωτήσω αν επέλεξαν νέους τυχερούς για το dv2013 διότι έλεγε να επανελέξουμε μετά τον Οκτώμβρη.
    Υπάρχει φωτογραφία να ανεβάσετε για το τι θα σου εμφανίσει εάν επιλεγείς?
    Ευχαριστώ

  36. Nic

    Η ενδιξη για το προγραμμα του 2013 που λεει οτι μπορω να ξαναελεγξω απο 1η Οκτωβριου τι ειναι? Θα βγαλει καινουργια κληρωση? Επισης οσο αναφορα την προηγουμενη μου ερωτηση η Πρεσβεια δεν θα δοκιμασει να επικοινωνησει με τους νικητες? Δηλαδη και να εχω χασει τον κωδικο μου εαν ειμαι νικητης δεν θα ειδοποιηθω με καποιο τροπο?

    1. admin Post author

      Αν κέρδισες στο DV-2013, μπορείς να πάρεις μεταναστευτική βίζα στο διάστημα από 1 Οκτ 2012 μέχρι 30 Σεπ 2013.

      Η πρεσβεία θα επικοινωνήσει μόνο με εκείνους τους νικητές που συμπλήρωσαν τις σχετικές φόρμες του KCC.

      Αν έχασες τον κωδικό σου αλλά επιλέχτηκες, θα είσαι ένας από τους 50,000 και πλέον επιλαχόντες που κέρδισαν μεν αλλά δεν ολοκλήρωσαν την διαδικασία της μετανάστευσης. Γι αυτό και επιλέγονται πολλοί περισσότεροι από όσες βίζες είναι διαθέσιμες – για να υπολογίσουν περιπτώσεις ατόμων όπως αυτές.

  37. Nic

    Καλησπερα,
    Θα ηθελα να ρωτησω αν γινεται να εχεις κερδισει την κληρωση και να μην εχεις τον κωδικο.Θα ειδοποιηθεις απο την πρεσβεια? Αν κανεις και την επομενη χρονια αιτηση θα βγαλει ο υπολογιστης καποια ενδειξη εφοσων δει στοιχεια που δειχνουν νικητη?
    Αν παρω τηλεφωνο στη πρεσβεια και δωσω τα στοιχεια θα μου πουν?
    Τι μπορω να κανω?
    Ευχαριστω

    1. admin Post author

      Η πρεσβεία δεν διαχειρίζεται το πρόγραμμα της κλήρωσης ούτε και γνωρίζει τα στοιχεία των νικητών. Μόνο το Kentucky Consular Center έχει αυτές τις πληροφορίες. Κάθε κλήρωση κάθε χρόνο είναι αυτόνομη – αν κερδίσεις φέτος, έχεις τις ίδιες πιθανότητες να κερδίσεις και του χρόνου και κανεις δεν θα διασταυρώσει αυτές τις πληροφορίες – εκτός αν έχεις ολοκληρώσει τη διαδικασια της μετανάστευσης την πρώτη χρονιά.

      Αν έχεις χάσει τον κωδικό, μπορείς να δοκιμάσεις να επικοινωνήσεις με το KCC – το πιθανότερο πάντως είναι ότι δεν θα σου απαντήσουν προσωπικά σε τέτοιο αίτημα.

Leave a Reply