Γεννήθηκα στην αμερική και έλαβα το χαρτί W9 από την Alpha Bank ή από άλλη τράπεζα, τι πρέπει να κάνω;

Τις τελευταίες μέρες, το γραφείο μας δέχεται καθημερινά κλήσεις από άτομα που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ και στα οποία ζητήθηκε από ελληνική ή ξένη τράπεζα η συμπλήρωση του εντύπου W-9/W-8BEN. Αυτό συμβαίνει διότι οι τράπεζες έχουν συμφωνήσει με την αμερικανική εφορία να εντοπίζουν άτομα με ενδείξεις αμερικανική ιθαγένειας, να αντλούν στοιχεία τους και να τα προωθούν στις ΗΠΑ.

Αμερικανοί πολίτες  θα πρέπει δηλαδή να συμπληρώνουν το έγγραφο W9 και να φροντίζουν να είναι εντάξει με όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις τους προς στο αμερικανικό κράτος. Το γραφείο μας θα χαρεί να σας λύσει απορίες σχετικά με αυτό το θέμα.

2 thoughts on “Γεννήθηκα στην αμερική και έλαβα το χαρτί W9 από την Alpha Bank ή από άλλη τράπεζα, τι πρέπει να κάνω;

  1. chrisyiann

    κ. Ρόκα,
    Σε πρόσφατο ταξίδι μου στην Αμερική, άνοιξα λογαριασμό στη Citibank, με το υπόλοιπο του συναλλάγματος που μου απέμεινε. Λόγω του ότι έπρεπε να συμπληρώσω διεύθυνση Αμερικής, δήλωσα τη διεύθυνση των φίλων που με φιλοξενούσαν. Σε μετέπειτα επιστολή μου ζητήθηκε να συμπληρώσω και να αποστείλω το έντυπο W-8BEN (Certificate of Foreign Status of Beneficial Owner for Uinited States Tax Withholding and Reporting -Individuals). Όμως αυτά τα χρήματα δεν αποκτήθηκαν στην Αμερική και δεν υπόκεινται σε φορολόγηση. Μήπως γνωρίζετε ποιά φόρμα W8 θα έπρεπε να υποβάλω;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Leave a Reply