Μετανάστευση στις ΗΠΑ μέσω πρόσκλησης από συγγενή

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους μετανάστευσης στις ΗΠΑ είναι μέσω αμερικανού συγγενή. Υπάρχουν δυο τύποι συγγενών – οι λεγόμενοι immediate relatives και οι λεγόμενοι preference category relatives.

Immediate relatives είναι ο σύζυγος αμερικανού πολίτη, ο γονέας αμερικανού πολίτη στην περίπτωση που ο αμερικανός έχει ήδη κλείσει τα 21, και το άγαμο τέκνο αμερικανού πολίτη που είναι κάτω των 21. Σαν τέκνο σε ορισμένες περιπτώσεις λογίζεται και το παιδί του συζύγου αμερικανού πολίτη, όταν ο γάμος που δημιουργεί τη συγγένεια έλαβε χώρα πριν το παιδί κλείσει τα 18. Ομοίως, σαν γονέας λογίζεται και ο πατριός ή η μητριά, όταν ο γάμος που δημιουργεί τη συγγένεια έλαβε χώρα πριν το παιδί κλείσει τα 18. Σε γενικές γραμμές η μετανάστευση μέσω immediate relative είναι ο ταχύτερος τρόπος μετανάστευσης στις ΗΠΑ, αφού δεν υπάρχει αριθμητικός περιορισμός στον αριθμό των μεταναστών. Στην πράξη, πάντως, η αμερικανική γραφειοκρατία είναι αργή και έτσι θα χρειαστούν περίπου 9-15 μήνες για ολοκληρωθεί η διαδικασία της μετανάστευσης μέσω immediate relative.

Preference category relative είναι τα άγαμα τέκνα αμερικανών πολιτών που έχουν κλείσει τα 21, τα έγγαμα τέκνα αμερικανών πολιτών, τα αδέρφια αμερικανών πολιτών όταν ο αμερικανός πολίτης έχει κλείσει τα 21, ο/η σύζυγος ατόμου που έχει πράσινη κάρτα, το άγαμο τέκνο κάτω των 21 ατόμου με πράσινη κάρτα και το άγαμο τέκνο ατόμου με πράσινη κάρτα άνω των 21. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα των preference category relative σε σχέση με τους immediate relative είναι ότι υπάρχει αριθμητικός περιορισμός στον αριθμό των μεταναστών ανά έτος. Έτσι, ανάλογα με την κατηγορία συγγένειας, ο χρόνος αναμονής μπορεί να κυμαίνεται από επτά μέχρι και πάνω από είκοσι χρόνια σε ορισμένες περιπτώσεις. Όταν γίνει η αρχική πρόσκληση από τον αμερικανό συγγενή, ο υποψήφιος μετανάστης αποκτά μια ημερομηνία προτεραιότητας – την ημερομηνία που έγινε η πρόσκληση. Κάθε μήνα, το state department εκδίδει το λεγόμενο visa bulletin που αναφέρει ποιες ημερομηνίες προτεραιότητας μπορούν να αρχίσουν τη διαδικασία της μετανάστευσης εκείνο το μήνα. Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να δείτε το visa bulletin στο http://travel.state.gov/content/visas/english/law-and-policy/bulletin.html. Το πλεονέκτημα των preference category relatives σε σχέση με τους immediate relatives είναι ότι μπορεί ολόκληρη η οικογένεια του αλλοδαπού να μεταναστεύσει – δηλαδή ο/η σύζυγος και τα άγαμα τέκνα κάτω των 21. Για παράδειγμα, ο Δημήτρης έχει έναν αδερφό αμερικανό πολίτη που τον προσκαλεί για μετανάστευση το 2001. Το 2012 έρχεται η σειρά του Δημήτρη να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ. Ο Δημήτρης μπορεί να μεταναστεύσει μαζί με τη σύζυγο του και μαζί με όσα παιδιά του είναι σήμερα κάτω των 21 και άγαμα. Έτσι δηλαδή μπορεί να μεταναστεύσει κάποιος με βάση έναν αμερικανό θείο – αρκεί η πρόσκληση να γίνει εγκαίρως, πολλά χρόνια πριν ο ανιψιός κλείσει τα 21 ή παντρευτεί.

41 thoughts on “Μετανάστευση στις ΗΠΑ μέσω πρόσκλησης από συγγενή

  1. notapolim

    Καλησπέρα,

    Είμαι Ελληνίδα υπήκοος γεννημένη στην Αμερική οπότε έχω αμερικάνικο διαβατήριο αλλά ζω στην Αθήνα. Είμαι παντρεμένη με τον σύζυγο μου 15 χρόνια και έχουμε δύο παιδιά στα οποία έχω δώσει την αμερικάνικη υπηκοότητα.
    Οι γονείς μου και τα αδέλφια μου είναι στην Αμερική και θέλουμε να πάμε και εμείς εκεί. Θα σας παρακαλούσαμε να μας συμβουλεύσετε ως το καλύτερο και βέλτιστο τρόπο για να μπορέσουμε να πάμε όλοι μαζί στην Αμερική. Έχω δει τις διαδικασίες με τη φόρμα I-130 και Ι-864 αλλά δεν είμαι σίγουρη αν είναι σωστή η διαδικασία. Αν μπορείτε να μας ενημερώσετε ως προς τα στάδια της διαδικασίας, τι χρειάζεται για να προσκαλέσω τον σύζυγο και πόσο καιρό θα μας πάρει η όλη διαδικασία, ως προς χρόνο αλλά και ως προς λεφτά θα το εκτιμούσαμε αφάνταστα.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις πολύτιμες συμβουλές σας

    1. admin Post author

      Η διαδικασία αν γίνει σωστά μπορεί να διαρκέσει μόλις τέσσερις μήνες περίπου. Τα έξοδα του κράτους είναι $910 δολάρια. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλέσετε το γραφείο μας.

  2. panos papadopoulos

    Γειά σας.Φέτος πρόκειται να παντρευτώ με την κοπέλα μου που είναι αμερικανίδα.Εφόσον όλα πάνε καλά και φύγω στις ΗΠΑ έχοντας αποκτήσει πράσινη κάρτα θα μπορέσω με κάποιον τρόπο να φέρω και την μητέρα μου εκεί?

  3. petrotak

    Καλημερα,
    Ειμαι ελληνας υπηκοος και ζω στην αθηνα. Πριν λιγους μηνες παντρευτηκα τη γυναικα μου αμερικανικης καταγωγης.
    Με τη συζηγο μου ειμαστε αρκετα χρονια μαζι ομως παντρευτηκαμε φετος διοτι ειχα μπλεξιματα με την πρωην συζηγο και αργησα να παρω το διαζυγιο μου (φεβρ/2014).
    Ο γαμος εγινε στην αθηνα (φεβρ/2015) και ξεκινησαμε να κανουμε τα χαρτια μου για να παμε αμερικη.
    Εχουμε κι ενα γιο τον οποιο γεννησαμε στις ΗΠΑ το 2011.

    Καταθεσαμε το I-130 και πηραμε απαντηση approved. Τωρα συμπληρωνουμε τη φορμα I-864. Και τη φορμα I-864a τα πεθερικα μου οτι εγγυωνται για μας και θα μας φιλοξενησουν κλπ.
    Εγω πριν δυο χρονια (σεπτ/2012) σε επισκεψη μας με την νυν γυναικα μου στην αμερικη, ειχα παραβιασει την παραμονη μου στις ΗΠΑ για πανω απο 1 χρονο (ιουλιος/2014). Ειχαμε βρεθει αμερικη λογω κρισης. Εργαστηκε η γυναικα μου κι εγω προσεχα το μωρο.
    Μεναμε στα πεθερικα μου τα οποια ειναι εκει 40 χρονια τωρα.
    Αυτα τα στοιχεια τα γραψαμε στο σχετικο σημειο της αιτησης I-864.
    Ερώτηση: Νομιζετε πως αυτο μπορει να αποτελεσει εμποδιο στην επιτυχη ολοκληρωση της διαδικασιας; Τι εχετε να μας προτεινετε;

    Με εκτιμηση
    Πετροπουλος Παναγιωτης

    1. admin Post author

      Σε γενικές γραμμές, παραβίαση παραμονής για περισσότερο από ένα χρόνο οδηγεί σε δεκαετή απαγόρευση εισόδου. Η περίπτωση σας είναι περίπλοκη και καλό θα ήταν ένα ραντεβού με έναν δικηγόρο σχετικά, για να σας εξηγήσει τι επιλογές υπάρχουν και αν υπάρχουν.

  4. ctheodos

    Καλησπερα σας!
    Ειμαι αμερικανιδα πολιτης, γεννημενη στη Βοστωνη.
    Προ δεκαετιας μετοικισαμε στην Ελλαδα κ τωρα θα μετοικισω παλι στην Αμερικη.
    Ειμαι παντρεμενη κ ξεκινησα τις διαδικασιες προκειμενου ο συζυγος μου να αποκτησει πρασινη καρτα.
    Στο μεταξυ χρονικο διαστημα τον εχουν δεχθει για fellowship στην Αμερικη το οποιο ξεκινα τον ιουλιο.
    Εχει εγκριθει η αιτηση απο το USCIS. Θα μπορουσατε να μου πειτε σε περιπτωση που δεν λαβει την πρασινη καρτα εγκαιρως ποιες ειναι οι επολογες μου κ πως μπορω να κινηθω;
    Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.
    C. Theodos

    1. admin Post author

      Αν η διαδικασία έχει γίνει σωστά, πιστεύω να έχει μεταναστευτική βίζα μέχρι τον Ιούλιο. Εξάλλου, ο πλέον κατάλληλος να σας συμβουλεύσει σχετικά είναι ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση σας, εφόσον έχετε προσλάβει κάποιον.

  5. TheodorosM

    Dear Mr Roka,

    My parents are divorced and my father’s second wife is a US citizen.
    They got married in 1987, at that time I was 14 years old.
    In 1992 we moved to US all together and I got the green card.
    I stayed in the US for five years, I went to school there and also I was working
    in family business.
    In 1997 I moved back to greece and I live in Greece since then, and I have lost the
    green card which I had.
    My question is if I can get my green card back because I want to return back to US to stay and work there.
    Can I have the old one back as a returning resident or My step mother has to invite me again?
    How long that will take and what is the way in order to get the permanent residency again?

    Many Thanks

    Theodoros

    1. admin Post author

      These type of questions are highly fact specific and it is impossible to provide accurate and reliable information in the comments of a blog post based on the limited information provided. You should ask for an appointment with Mr Rokas or another US immigration attorney to discuss your case in detail and what options might be available.

  6. spyros

    γεια σας,
    ο θειος μου (αδελφος της μανας μου) ειναι κατοχος δυο εστιατοριων στην Αμερικη και θελει να μου παραχωρησει το 1/3 της επηχείρισης στο ονομα μου. τι διαδικασια πρεπει να ακολουθησω για βιζα? και τι ειδους βιζα χρειαζομαι?

    ευχαριστω.

    1. admin Post author

      Δεν απαιτείται κάποια βίζα για παθητικούς επενδυτές που δεν διαμένουν στις ΗΠΑ.

      1. spyros

        Πρέπει να μεινω μονιμα Αμερική για να αναλαβω την επιχείρηση γιατι θελει να αποσυρθεί. Τι είδους βιζα χρειάζεται?

        1. admin Post author

          Θα χρειαστεί μια εκτενής συζήτηση με έναν μεταναστευτικό δικηγόρο για να εξετάσετε τι επιλογές υπάρχουν και αν υπάρχουν – η ερώτηση δεν μπορεί να απαντηθεί στο περιθώριο ενός μπλογκ.

  7. alexakisbest

    καλησπέρα σας.εχω την αδερφη μου στην αμερικη η οποια μου εστειλε προσκληση πριν κατι χρονια η οποια πριν δυο περιπου χρονια εγκριθηκε .μιλησα με καποιον από την πρεσβεια και μου ειπε πως πρεπει να περασω αρκετες εξετασεις κατι που δεν ημουνα οικονομικα ανετος για εμενα και την γυναικα μου και τα δυο μου παιδια. μου ειπε πως οκ δεν υπαρχει πρόβλημα θα παγωσει και ξαναμιλάμε όταν θα είμαι οκ.μιλισαμε λοιπον πριν λιγους μηνεσ και μου λει πως είναι αργα και πως ειχα πει όχι για τον οικονομικο λογο τοτε και όλα αυτά.της εξηγω πως δεν μου ανεφερε καποια ημερομηνια πως τελειωνει απλα πως παγωνει χωρις να μου πει κατι άλλο.και τωρα μου λεει πρεπει να κανω το αιτημα γιαυτο με email στην πρεσβεια για να δουνε τι μπορουνε να κανουν και αν.εχω βιζα μεχρι το 2018 .τι λετε είναι πλεον αργα?επισης καποιος μου ειπε πως αν παω αμερικη με την βιζα που εχω μπορει να γινει η διαδικασια πολύ πιο ευκολα από κει με τις εξετασεις που χρειαζονται εννοω και την ενεργοποιηση της προσκλησεις αποκει χωρις να χρειαστεί να γυρισω παλι ελλαδα. και μετα ερχεται και η γυναικα μου και αν θελουν ακομα τα παιδια μου καθως είναι 28 και 25 πλεον. ευχαριστω

    1. admin Post author

      Θα χρειαστεί μελέτη των σχετικών εγγράφων και όλου του ιστορικού, καθώς και επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές για να εξετάσουμε τι επιλογές υπάρχουν.

  8. angel

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ!ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ VISA.Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.ΕΧΩ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΕΓΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ Η΄ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ VISA?Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΥΓΩ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΜΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ!

    1. admin Post author

      Τα στοιχεία που γράφετε δεν επαρκούν για να βγάλει κανείς ασφαλές συμπέρασμα σχετικά με το τι επιλογές έχετε. Μπορείτε να κανονίσετε ένα ενημερωτικό ραντεβού με τον κ. Ρόκα για μια ενδελεχή ανάλυση των δεδομένων σας.

  9. johnarg1689

    O παππούς μου ήρθε στις ΗΠΑ από την Ελλάδα το 1908 σε ηλικία 22 ετών. Έζησε στις ΗΠΑ 30 χρόνια και το 1938 ξαναγύρισε στην Ελλάδα.Το 1941 πέθανε. Πρέπει να ήταν αμερικανός υπήκοος αφού έζησε 30 χρόνια εκεί. Ο πατέρας μου γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1939 και έχει μόνο την ελληνική υπηκοότητα. Εγώ πως μπορώ να αποκτήσω από τον παππού μου ή μέσω του πατέρα μου την αμερκανική υπηκοότητα?

    1. admin Post author

      Θα πρέπει να κλήσετε ραντεβού με έναν μεταναστευτικό δικηγόρο για να μελετήσει την περίπτωση σας, τους σχετικούς νόμους που ίσχυαν το 1939 και μετά για να διαπιστώσετε τι επιλογές υπάρχουν.

  10. antekala

    Γεια σας θα ηθελα να ρωτησω τα εξης:
    Ο αντρας μου εχει την θεια του στην Αμερικη (αδερφη του πατερα του) κ σκεφτομαστε να παμε για δουλεια. Πως θα μπορουσαμε να μεινουμε μονιμα εκει? τι προσκληση πρεπει να μας κανει? θελουμε να παμε για δουλεια με βιζα εργασιας αλλα ειναι μη μετανευστευτικες αυτες.εμεις θα θελαμε πρασινη καρτα αν ηταν πιθανο. παρακαλω απαντηστε συντομα (ειμαστε 26 κ 28 ετων)

    1. admin Post author

      Μπορείτε να διαβάσετε τις δημοσιεύσεις στο site μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά ή να κανονίσετε ένα ραντεβού με τον δικηγόρο.

  11. mar_stam

    Γεια σας.Θα ήθελα κάποιες απαντήσεις αν είναι δυνατόν.Είμαι Ελληνίδα 27 χρονών και σκοπεύω να παντρευτώ σύντομα με τον αρραβωνιαστικό μου.Ο πατέρας μου είναι Αμερικανος πολίτης,εχει γεννηθει εκεί, ο οποίος ζει στην Αμερική αυτή την περίοδο.Έχω διαβάσει σχετικά άρθρα οτι θα πρέπει να έχει ζήσει μετά τα 14 του χρόνια για 5 χρόνια τουλάχιστον στην Αμερική πριν γεννηθώ ωστε να μπορώ να πάρω πράσινη κάρτα.Το κακο είναι οτι εζησε έναν χρόνο λιγότερο εκεί και δυστυχως δεν ισχυει για μενα αυτή η λύση.Εφόσον μπορεί να μου κανει πρόσληση (μαζι με τον αντρα μου- επισημα-)και κάνουμε αίτηση στην πρεσβεία,αληθεύει οτι ο χρονος αναμονής κυμαίνεται από 7 έως και 20 χρόνια?Υπάρχει κάποιος τρόπος,η μία λύση η οποία να μην είναι τόσο χρονοβόρα?Μπορώ να έχω περισσότερες ελπίδες?Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

    1. admin Post author

      Το σχόλιο σας δείχνει σύγχυση της διαδικασίας – θα πρέπει να κανονίσετε κάποιο ραντεβού με τον δικηγόρο για να εξετάσει όλα τα δεδομένα και τι λύσεις υπάρχουν.

  12. Christin

    Καλησπέρα σας..!!
    θα σας παρακαλούσα να με ενημερώσετε σχετικά με την απόκτηση πράσινης κάρτας για την οποία ενδιαφέρομαι. Φέτος τελειώνω το σχολείο και αποφάσισα με τους γονείς μου τον Αύγουστο να πάω Αμερική στην θεία μου την αδερφή της μαμάς μου .{Εκεί μένει και ο παππούς με την γιαγιά μου} Είπαμε με τους γονείς μου να πάω πρώτα για ένα διάστημα να δω αν μου αρέσει η ζωή εκεί και μετά αν μου αρέσει να αρχίσουμε την διαδικασία για πράσινη κάρτα …Θα ήθελα να μάθω αν γίνετε να πάρω πράσινη κάρτα και αν ναι , αν είναι δύσκολη η διαδικασία ..!!!
    Ευχαριστώ πολύ !

    1. admin Post author

      Για πράσινη κάρτα, χρειάζεσαι συγγενή πρώτου βαθμού πολίτη ΗΠΑ, χρήματα για επένδυση ή προσφορά εργασίας σε κλάδο που απαιτεί πανεπιστημιακές σπουδές.

  13. debuty

    Καλησπέρα Κύριε Ρόκα,

    Έχω μία ερώτηση εάν έχετε την καλοσύνη. Είμαι Αμερικανός Υπήκοος γεννημένος στην Αμερική με Ελληνίδα σύζυγο και ο γιος μας γεννημένος Ελλάδα ο όποιος μόλις πήρε την Αμερικάνικη υπηκοότητα. Σκεφτόμαστε να πάμε Αμερική οπότε θα βγάλω μόνιμη μεταναστευτική VISA για την γυναίκα μου.

    Η ερώτηση όμως είναι η εξής:
    Μπορούμε να πάρουμε την αδελφή της γυναίκας μου η οποία είναι παντρεμένη με Καναδό. Τι επιλογές έχουμε? Με απλή πρόσκληση ή μόνο με πρόσκληση εργασίας και απαιτεί πολύ χρόνο?

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    1. admin Post author

      Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο στο site μας σχετικά με τα δικαιώματα Καναδών πολιτών στις ΗΠΑ. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο μας με την επιλογή επικοινωνία στο πάνω μέρος της σελίδας.

  14. Maria Sam

    Κύριε Ρόκα καλησπέρα σας
    Έχω κάνει αίτηση για την diversity visa 2014. Εάν επιλεγώ και κληθώ σε συνέντευξη, θα είναι πλεονέκτημα το οτι η αδερφή μου είναι Αμερικανίδα πολίτις (μέσω του γάμου της με Αμερικανό πριν από 13 χρόνια), ή μόνο στην περίπτωση που με προσκαλέσει ως preference category relative;
    Επίσης αναρωτιέμαι τι υποχρεώσεις γεννά στην αδερφή μου ή/ και στο σύζυγό της μια τέτοια πρόσκληση. Ποιές οι ευθύνες, οι δεσμεύσεις τους απέναντι στο Αμερικανικό κράτος συνεπεία αυτής της πρόσκλησης;
    Δε θα ήθελα να τους γίνω βάρος ούτε να τους προσθέσω ευθύνες.
    Σας ευχαριστώ,
    Μαρία Κ.Σ.

    1. admin Post author

      Η αμερικανίδα αδερφή ουδεμία σχέση έχει με την κλήρωση. Σχετικά με τις υποχρεώσεις που σχετίζονται με την πρόσκληση, το θέμα είναι περίπλοκο για να αναλυθεί στο περιθώριο ενός blog – μπορείτε όμως να επικοινωνήσετε με το γραφείο μας από το μενού Επικοινωνία για περισσότερες πληροφορίες.

  15. sotiris83

    Καλησπέρα,

    Έχω φίλο Αμερικανό πολίτη ο οποίος έχει μεταναστεύσει στην Αμερική εδώ και κάποιους μήνες. Προτίθεται να με φιλοξενήσει μαζί με την γυναίκα μου και να μας προσφέρει δουλειά. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα ή είναι δύσκολο;

    1. admin Post author

      Αυτό θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα και τη φύση της δουλειάς, αν είναι εξειδικευμένη κ.λ.π. Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με το γραφείο μας για μια εις βάθος ανάλυση.

  16. trelos type R

    θελο να παρω μεταναστευτικη VISA για 1-2 χρονια για αμερικη εχω εναν φιλο του πατερα μου εκει ο οποιος θελει να με παρει εκει … Εχει μεγαλη οικονομικη κατασταση αλλα δεν ειναι σηγγενεις μπορει να με προσκαλεσει …… Αν οχι με δηκιγορο μπορο να κανω κατι…. ????

    1. admin Post author

      Μπορείτε να διαβάσετε τα σχετικά άρθρα στο site ή να κλείσετε ραντεβού με μεταναστευτικό δικηγόρο σχετικά.

  17. giwrgos p.

    Καλημέρα σας!
    Έχω αρκετούς συγγενείς στις ΗΠΑ και θέλω να μου κάνει κάποιος αίτηση για πράσινη κάρτα! όλοι είναι 2ου βαθμου συγγενείς.(θείοι-ες)
    Επιπλέων όταν πήρα τηλέφωνο την αμερικανική πρεσβία μου απάντησαν ότι γίνεται. Εγώ θέλω και την δική σας γνώμη.

    Έυχαριστώ!

    1. admin Post author

      Δεν γίνεται πρόσκληση για οικογενειακή συνένωση από θείο σε ανηψιό, το έχουμε γράψει επανειλημμένως. Η πρεσβεία δεν έχει υποχρέωση να παρέχει νομικές συμβουλές και δεν θα πρέπει να βασίζεσαι σε ότι σου λέει ο κάθε υπάλληλος.

  18. anastasia

    καλημέρα σας.
    θα σας παρακαλούσα να με ενημερώσετε σχετικά με την απόκτηση πράσινης κάρτας για την οποία ενδιαφέρομαι. Ο αδελφός μου μένει στην αμερική ειναι παντρεμένος και εχει αμερικάνικη υπηκοότητα περίπου 15 χρόνια , τι διαδικασία χρειάζεται να κάνει για να αποκτήσω πράσινη κάρτα, σας ευχαριστώ.

    1. admin Post author

      Ο αδερφός θα πρέπει να συμπληρώσει μια σχετική πρόσκληση. Το γραφείο μας αναλαμβάνει τέτοιες περιπτώσεις.

  19. Τσαμίτη Αννα

    Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ πάρα πολύ για τον χρόνο και την καλή σας διάθεση Τ.Α

  20. Τσαμίτη Αννα

    Γειά σας .
    Θα ήθελα να πληροφορηθώ τα εξής , εάν σας είναι εύκολο.
    Είμουν στην Αμερική απο το 1983 έως και το 1992(Μάρτιο) δηλαδή εννέα χρόνια , παντρεμένη με Αμερικάνο Πολίτη ( Έλληνα που πήγε στην Αμερική νόμιμα 12 ετων).Απέκτησα 1 παιδί μαζί του ,το 1992 (Ιούνιο) το οποίο γεννήθηκε στην Ελλάδα , επειδή πήρα διαζύγιο και έφυγα τον Μάρτιο 1992 .Από τότε μένω Ελλάδα και ο πρώην σύζηγος παρέμεινε στην Αμερική. Οταν το παιδί μας έγινε 12 ετών έκανα ότι χαρτιά χρειάστηκαν για να πάρει ,λόγω του πατέρα του , Αμερικάνικο Διαβατήριο – και το πήρε – .Έως το 2009 που το παιδί έγινε 16 περίπου ετών το παιδί έμεινε στην Ελλάδα μαζί μας ((με τον τωρινό Αντρα μου -Έλληνα) και στην συνέχεια έφυγε για μόνιμη εγκατάσταση και σπουδές στην Αμερική .Του χρόνου γίνεται 21 ετών και θέλει να πάμε εκεί.
    Το ερωτήμά μου είναι το εξής.Έχω δικαίωμα να πάω;Δεν θέλω να επιβαρύνω το παιδί μου , έχω δικαίωμα να δουλέψω;(είχα πράσινη κάρτα για έξη χρόνια όταν ζούσα εκεί ) Τί θα γίνει με τον Συζηγό μου;Μπορεί να έρθει νόμιμα μαζί μου;Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Αννα.Τ.

    1. admin Post author

      Όταν το παιδί γίνει 21 ετών θα μπορεί να σας προσκαλέσει για μετανάστευση στις ΗΠΑ με πράσινη κάρτα, που παρέχει και το δικαίωμα εργασίας. Εφόσον ο δεύτερος γάμος έγινε πριν το παιδί κλείσει τα 18, το παιδί μπορεί να προσκαλέσει και τον πατριό του για μετανάστευση στις ΗΠΑ με τον ίδιο τρόπο. Η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 6-9 μήνες. Μπορείτε να μου ξαναγράψετε σε μερικούς μήνες όταν το παιδί πλησιάζει τα 21 να σας γράψω περισσότερες λεπτομέρειες.

Leave a Reply