Η βίζα J-1 για interns και trainees – ίσως ο πιο εύκολος τρόπος να πάτε στην αμερική (για 12/18 μήνες)

Το τελευταίο διάστημα, οι δυνατότητες για να πάει κάποιος στην αμερική να εργαστεί έχουν γίνει εξαιρετικά περιορισμένες. Μια σχετικά εύκολη επιλογή, που δεν έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά, ίσως επειδή δεν είναι τόσο γνωστή, είναι η βίζα J-1 για interns ή trainees. Με αυτήν την βίζα μπορεί κάποιος να πάει στην αμερική εύκολα και γρήγορα, για διάστημα μέχρι 12 ή 18 μηνών, για να κάνει μια πρακτική, να αποκτήσει νέες γνώσεις και να δει τον αμερικανικό τρόπο ζωής. Η βίζα αυτή εκδίδεται μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, και σου δίνει την δυνατότητα να αμείβεται, αλλά θα πρέπει να έχεις ήδη βρει μια εταιρία όπου θα κάνεις το internship/training. Για την βίζα του intern, θα πρέπει να είσαι φοιτητής σε κάποιο πανεπιστήμιο εκτός αμερικής ή να έχεις αποφοιτήσει εντός των τελευταίων 12 μηνών. Για την βίζα του trainee, αρκεί να έχεις κάποιο πτυχίο και τουλάχιστον ένα χρόνο εργασιακής εμπειρίας εκτός αμερικής στον κλάδο σου – ή αν δεν έχεις πτυχίο, να έχεις τουλάχιστον πέντε χρόνια εργασιακής εμπειρίας στο αντικείμενο που θέλεις να κάνεις training. Η βίζα του intern διαρκεί μέχρι 12 μήνες, ενώ του trainee διαρκεί μέχρι 18 μήνες. Το αντικείμενο της εργασίας θα πρέπει να είναι εξειδικευμένο, να μην αφορά επαφή με ασθενείς, παιδιά, ή ηλικιωμένους – οι περισσότεροι κλάδοι είναι κατάλληλοι. Δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας σε αυτές τις βίζες, αρκεί να είστε πάνω από 18.

Η βίζα J-1 για intern/trainee, για έλληνες πολίτες, γενικά ΔΕΝ απαιτεί επιστροφή στην χώρα καταγωγής για δυο χρόνια. Αυτή η απαίτηση ισχύει για διαφορετικές βίζες J-1 όπου υπάρχει συμμετοχή σε Government Funded Exchange Program, Specialized Knowledge or Skill (δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός για έλληνες) ή Graduate Medical Education/Training.

One thought on “Η βίζα J-1 για interns και trainees – ίσως ο πιο εύκολος τρόπος να πάτε στην αμερική (για 12/18 μήνες)

  1. cath_info

    Συγχαρητηρια για το site! Ηθελα να ρωτησω αν μπορει αποφοιτος θεολογιας να παρει visa J-1 , και αν ναι μπορει μετα να κανει αλλαγη status και να μεινει μονιμα στις ΗΠΑ ; Ευχαριστω!

Leave a Reply