Μετανάστευση μέσω γάμου με πολίτη ΗΠΑ

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους μετανάστευσης στις ΗΠΑ είναι μέσω γάμου με πολίτη ΗΠΑ. Η μετανάστευση με γάμο είναι πολύ πιο απλή υπόθεση σε σχέση με τη μετανάστευση μέσω εργασίας, αλλά δεν παύει να είναι σχετικά περίπλοκη, αφού η διαδικασία της μετανάστευσης μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες.

Υπάρχουν βασικά τρεις τρόποι για να μπορέσει κάποιος να μεταναστεύσει νόμιμα στις ΗΠΑ μέσω γάμου και να αποκτήσει την ιδιότητα του μονίμου κατοίκου ΗΠΑ (πράσινη κάρτα). Οι τρόποι σε γενικές γραμμές έχουν ως εξής:

  • 1ος τρόπος: Ο αμερικανός παντρεύεται με τον αλλοδαπό πολίτη στην ελλάδα (ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα). Στη συνέχεια, ο αμερικανός πολίτης συμπληρώνει μια πρόσκληση (immigrant petition) με το γραφείο του USCIS για να προσκαλέσει τον αλλοδαπό σύζυγο του/της στις ΗΠΑ. Σε περίπου 3-5 μήνες η πρόσκληση εγκρίνεται, και λίγο καιρό αργότερα προωθείται στο National Visa Center στο New Hampshire, γνωστό και ως NVC. Το NVC επεξεργάζεται τα στοιχεία και μερικούς μήνες αργότερα τα προωθεί στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, όπου καθορίζεται ραντεβού με τον μη-αμερικανό σύζυγο για συνέντευξη. Εφόσον η συνέντευξη είναι επιτυχής, ο αλλοδαπός σύζυγος θα έχει σφραγισμένη στο διαβατήριο του την μεταναστευτική βίζα που του επιτρέπει να ταξιδέψει στις ΗΠΑ και να μείνει εκεί μόνιμα, με δικαίωμα εργασίας από την πρώτη μέρα άφιξης.
  • 2ος τρόπος: Ο μη-αμερικανός ταξιδεύει στις ΗΠΑ με το visa waiver ή με τουριστική βίζα με σκοπό να παντρευτεί εκεί με τον αμερικανό σύντροφό του. Ο γάμος γίνεται, και ο αμερικανός πολίτης συμπληρώνει μια πρόσκληση με το γραφείο του USCIS, ακριβώς όπως και στο πρώτο βήμα. Ο μη-αμερικανός πολίτης φεύγει από τις ΗΠΑ πριν ξεπεράσει το επιτρεπόμενο όριο παραμονής με το visa-waiver ή την τουριστική βίζα και περιμένει μερικούς μήνες μέχρι να έρθει η ώρα για το ραντεβού με την αμερικανική πρεσβεία, ακριβώς όπως και με τον πρώτο τρόπο. Ο δεύτερος τρόπος δηλαδή είναι ουσιαστικά ταυτόσημος με τον πρώτο, με μόνη διαφορά ότι ο γάμος λαμβάνει χώρα στις ΗΠΑ.
  • 3ος τρόπος: Ο τρίτος τρόπος είναι με χρήση της βίζας αρραβωνιαστικού (γνωστή ως K-1). Ο αμερικανός πολίτης συμπληρώνει μια πρόσκληση για βίζα αρραβωνιαστικού πριν παντρευτεί με τον αλλοδαπό σύντροφο του. Η πρόσκληση αυτή προωθείται στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα 4-8 μήνες αργότερα, και ο μη-αμερικανός αρραβωνιαστικός εφοδιάσμένος με την βίζα αρραβωνιαστικού ταξιδεύει στις ΗΠΑ. Αφού φτάσει στις ΗΠΑ, ο μη-αμερικανός αρραβωνιαστικός οφείλει να παντρευτεί με τον αμερικανό πολίτη που τον προσκάλεσε εντός 90 ημερών. Σε αντίθεση με τον 2ο τρόπο όμως, μετά το γάμο, ο μη-αμερικανός σύζυγος μπορεί να κάνει αίτηση για αλλαγή status σε μόνιμο κάτοικο ΗΠΑ (πράσινη κάρτα), μια διαδικασία που διαρκεί περίπου 4-8 μήνες, χωρίς να χρειαστεί να φύγει από τις ΗΠΑ. Δηλαδή, με την βίζα αρραβωνιαστικού υπάρχει το πλεονέκτημα ότι το ζευγάρι μπορεί να ζήσει μαζί αμέσως μετά το γάμο. Τα μειονεκτήματα της βίζας αρραβωνιαστικού όμως είναι το αυξημένο κόστος (αφού υπάρχει γραφειοκρατία και πριν και μετά το γάμο) και η μεγάλη αναμονή αρκετών μηνών προκειμένου να εφοδιαστεί ο μη-αμερικανός με την βίζα αρραβωνιαστικού.

Από τα παραπάνω, είναι εμφανές ότι η διαδικασία μετανάστευσης με σύζυγο πολίτη ΗΠΑ κάθε άλλο παρά σύντομη είναι, και σε πολλές περιπτώσεις το παντρεμένο ζευγάρι πρέπει να μείνει για μεγάλο διάστημα χωριστά. Επίσης, υπάρχουν αρκετά ακόμα πιθανά εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεραστούν προκειμένου ο μη-αμερικανός σύζυγος να μεταναστεύσει επιτυχώς, όπως τυχόν ποινικό μητρώο, τυχόν αδυναμία του αμερικανού συζύγου να αποδείξει επαρκή εισοδήματα για να προσκαλέσει τον αλλοδαπό σύζυγο, έλλειψη στοιχείων που να αποδεικνύουν ότι ο γάμος έγινε με καλή πίστη κ.α.

Τέλος, ο περισσότερος κόσμος, αφού ακούσει τους τρεις τρόπους μετανάστευσης που αναφέρθηκαν παραπάνω, ρωτάει το εύλογο ερώτημα – δεν μπορώ να έρθω στην αμερική σαν τουρίστας/τουρίστρια, να παντρευτώ και μετά να μείνω, χωρίς να χρειαστεί να φύγω και χωρίς να χρειαστεί να γυρίσω στην αμερικανική πρεσβεία στην ελλάδα? Η απάντηση σε αυτό το φαινομενικά απλό ερώτημα, δίνεται στο επόμενο άρθρο εδώ.

44 thoughts on “Μετανάστευση μέσω γάμου με πολίτη ΗΠΑ

  1. Eleytheria92

    Καλησπερα.
    Ειμαι κατοχος μεταναστευτικης visas ..δεν εχω αμερικανικη υπηκοοτητα ..
    εχω μια σχεση και ψαχνουμε τροπο για να ερθει το αγορι μου στην αμερικη μαζι μου και να ειναι νομιμος..
    αμα παντρευτουμε στην αμερικη εχει το δικαιωμα να αποκτησει απο εμενα πρασινη καρτα ;
    η πρεπει να εχω υπηκοοοτητα;
    τις προαλλες εκανα ενα τηλεφωνημα στην πρεσβεια και μου ειπαν οτι γινεται..τους τονισα οτο εχω απλως πρασινη καρτα και οτι δεν εχω γινει US CITIZEN ακομα…και εξακολουθουσαν να μ λενε οτι γινεται ΚΑΙ ετσι…
    ….γινεται;;;;

    1. admin Post author

      Γίνεται. Αλλά θα χρειαστούν μερικά χρόνια μέχρι να έρθει η σειρά του για να μεταναστεύσει. Ίσως να υπάρχουν καλύτερες επιλογές, αν ο γάμος γίνει πριν την είσοδο στην αμερική, ανάλογα με την κατηγορία της μεταναστευτικής βίζας.

  2. vmicha

    Καλησπέρα,
    Είμαι Ελληνίδα και σκοπεύω να παντρευτώ Αμερικανό πολίτη με πολιτικό γάμο στην Ελλάδα. Μετά έχουμε σκοπό να παντρευτούμε και στην Αμερική.
    Χρειάζεται να προσκομίσουμε τον γάμο στην Ελλάδα και στην Αμερική ή δεν έχει καμία σχέση?
    Ευχαριστώ

    1. admin Post author

      Μπορείτε να παντρευτείτε μόνο μια φορά επισημα, τώρα αν θέλετε να κάνετε ανεπισημες τελετές χωρίς νομική αξία, αυτό επιτρέπεται. Ανάλογα με τις προθέσεις σας, μπορείτε να βρείτε ποια είναι η πιο κατάλληλη διαδικασία για την δική σας περίπτωση.

      1. vmicha

        Καλησπέρα,
        Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

        Για τον γάμο στην Αμερική, τι έγγραφα χρειάζονται για τον μη Αμερικανο?

        Ευχαριστώ

        1. admin Post author

          Κάθε πολιτεία έχει δικούς της κανόνες, συνήθως μόνο το διαβατήριο αρκεί.

  3. dimdim1

    Καλησπερα σας,
    Μενω στην Αγγλια με την αρραβωνιαστικια μου,Ελληνες κι οι 2 ,αλλα με Αμερικανικο διαβατηριο και υπηκοοτητα η αρραβωνιαστικια μου(εχει γεννηθει στις ΗΠΑ).Σκεφτομαστε να παμε ΗΠΑ ,αφου κανουμε γαμο στην Αγγλια.
    Ποια ειναι η ευκολοτερη διαδικασια για να αποκτησω πρασινη καρτα ?
    Να παντρευτουμε Αγγλια και να παμε στην πρεσβεια να κανουμε τα χαρτια μας και οποτε βγει η βιζα ?
    ή να μεινουμε αρραβωνιασμενοι (παλι αιτηση βιζας αρραβωνιατικου) και μετα γαμος εκει ?
    Η δευτερη περιπτωση ακουγεται ποιο χρονοβορα,μιας και υπαρχει δουλεια στις ΗΠΑ που μας περιμενει.
    Επισης η αρραβωνιαστικια μου δεν εχει ζησει καθολου Ηπα,γεννηθηκε εκει και ηρθε Ελλαδα ενος μηνος.

    Ευχαριστω

    1. admin Post author

      Στην δική σας περίπτωση υπάρχουν διάφορες επιλογές που μπορούν να εξεταστούν για να διαπιστωθεί ποια είναι η καλύτερη. Μπορείτε να κανονίσετε ένα ραντεβού με κάποιον δικηγόρο σχετικά.

  4. pnatalia1

    Καλησπέρα σας.
    Ειναι σε διαςταςη Και μένω με το ανήλικο μου τέκνο στην ελλαδα. Το τελευταίο χρονο διατηρώ μια σχέση με αμερικανό πολίτη. Μεχρι στιγμής πηγαινοέρχομουν στην αμερικη γιατι η σχέση μου δεν είχε διαβατήριο. Πρόσφατα έβγαλε το διαβατήριο του κ έκλεισε εισιτήριο για να έρθει στην ελλαδα στις 27/2 με σκοπό να παντρευτούμε κ να μείνουμε εδω για κάποια χρόνια μεχρι το τέκνο μου να ενηλικιωθεί. Δυστυχώς ομως η ημερομηνία του δικαστηρίου για το διαζύγιο μου αναβλήθηκε λόγω απεργιών των δικηγόρων που υπάρχουν αυτην την στιγμή στην ελλαδα έως τον 6/6. Υπάρχει περιπτώση να κανω εγω κάποια πρόσκληση να παρατείνω την διαμονή του στην ελλαδα χωρίς να χρειαστεί να ξαναφύγει;

    1. admin Post author

      ΤΟ ζήτημα αυτό είναι θέμα της ελληνικής νομοθεσίας, με την οποία δεν ασχολούμαστε.

  5. Dionysiad

    Γεια σας κυριε Ροκα. Θα ηθελα να σας συμβουλευτω στο εξης: Το 2014 παντρευτηκα με πολιτικο γαμο στο Maui (αμερικανο υπηκοο) και εκτοτε περιμενουμε την εγκριση της βιζας. Στο διαστημα ομως που μεσολαβησε εχουν αλλαξει τα δεδομενα και θα ηθελα να προχωρησω σε ακυρωση της βιζας και κατ επεκταση του γαμου. Ειναι μια διαδικασια που μπορω να ξεκινησω απο Ελλαδα η θα πρεπει να απευθυνθω σε καποιο δικηγορο απο την συγκεκριμενη πολιτεια; Ευχαριστω εκ των προτερων.

    1. admin Post author

      Διαζύγιο εκδίδεται από την χώρα ή την πολιτεία διαμονής ενός εκ των συζύγων.

  6. mario123

    γεια σας.
    ειμαι κατοχος ελληνικης και καναδικης υπηκοοτητας. είμαι παντρεμένη 3 χρόνια με αλλοδαπή εκτός από την ευρωπαϊκή ένωση..αυτό που θέλω να μάθω ινε αν μπορώ να του κάνω βίζα γεια καναδά ..ευχαριστώ

  7. Antonis84

    Καλησπέρα κε. Ροκά,

    Ευχαριστώ πολύ για όλες σας τις πληροφορίες. Θα ήθελα παρακαλώ κάποιες διευκρινίσεις.

    Είμαι dual citizen, γεννημένος στην Αμερική, από Έλληνες γονείς, αλλά από 1 μηνός μόνιμος κάτοικος Ελλάδας. Στην Αμερική πήγα για πρώτη φορά έκτοτε, το 2007 Σεπτ. – Δεκ. 2008 για να μείνω και να εργασθώ και αποχώρησα λόγω της κρίσης εκεί και επέστρεψα Ελλάδα. Έκανα φορολογική δήλωση για το διάστημα που εργάστηκα εκεί και αφότου επέστρεψα στην Ελλάδα Δεκ. 2008 δεν έχω ξανακάνει φορολογική δήλωση στην Αμερική, καθώς δεν γνώριζα ότι είμαι υποχρεωμένος να το πράξω.

    11 Ιουλίου 2015, παντρεύτηκα με την Ελληνίδα σύντροφό μου και αποφασίσαμε να πάμε στην Αμερική μαζί όπου ένας γνωστός θα μας βοηθήσει να βρούμε καλές δουλειές εκεί. Είμαστε λοιπόν στην διαδικασία όπου κάνουμε αίτηση για την έκδοση της βίζας για την σύζυγο. Στο πρώτο κομμάτι (Ι-130 form) το μόνο κόλλημα που ίσως παρουσιαστεί είναι ότι δεν έχουμε συγκεκριμένη διεύθυνση για διαμονη όταν πάμε εκεί. Γράψαμε π.χ. NOB HILL SAN FRANCISCO CALIFORNIA πολύ απλά διότι δεν έχουμε ακόμα νοικιάσει κάποιο διαμέρισμα. Θεωρείτε ότι θα είναι μεγάλο θέμα? Να αναφέρω εδώ ότι όλη η διαδικασία θα γίνει με DIRECT CONSULAR FILLING στην Αμερικάνικη Πρεσβεία χωρίς αποστολή εγγράφων στις ΗΠΑ.

    Όσον αφορά το επόμενο κομμάτι (I-864 form) εφόσον δεν έχω κάνει φορολογική δήλωση τόσα χρόνια πώς ξεπερνάμε αυτό το πρόβλημα? Και επίσης σχετικά με το domicile, ως μόνιμος κάτοικος Ελλάδας, ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να υποδείξω ότι σκοπεύω να κάνω τις ΗΠΑ domicile ταυτόχρονα με την άφιξή μας εκεί. Τώρα δλδ. δεν έχω κάποιο σπίτι ή active bank accounts στην Αμερική. Σκοπεύουμε να βάλουμε και ένα joint-sponsor για να καλύπτει το αναγκαίο income εφόσον εγώ δεν έχω στα χέρια μου πρόταση εργασίας από τις ΗΠΑ ακόμη.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές σας.

    Αντώνης

    1. admin Post author

      Θα χρειαστεί να γίνουν φορολογικές δηλώσεις για τα προηγούμενα τρία χρόνια. Θα χαρώ να σας βοηθήσω σχετικά.

  8. themis

    ποσο χρονο περνοι σε γενικες γραμμες η visa για να βγει οταν ενας LPR κανει αιτηση να ερθει ο/η σηζηγος του.(μαζι με ολες τις διαδικασιες bulletin κτλ)

    1. admin Post author

      Δεν μπορεί να γίνει ασφαλής πρόβλεψη, αλλά πιθανόν γύρω στα δυο χρόνια.

    1. admin Post author

      Όχι, θα πρέπει να αναζητηθούν άλλες επιλογές. Μπορείτε να κανονίσετε ένα ραντεβού με έναν μεταναστευτικό δικηγόρο να σας ενημερώσει σχετικά.

  9. mely61

    Γεια σας .
    Θα ηθελα να μαθω αν ο πολιτικος γαμος που εκανα στις ΗΠΑ με Αμερικανο πολιτη ισχυει στην Ελλαδα ? Επειδη και ο συζυγος μου ειναι Ελληνας οπως εγω ,αν ομοιγενοιτω του συμβει κατι ,θεωρουμαι η νομιμη συζυγος του για κληρονομικες η οτιδηποτε αλλες περιπτωσεις ,για τα Ελληνικα δεδομενα ? Σας ευχαριστω πολυ .

  10. Dionysiad

    Ευχαριστουμε για ολες τις πολυτιμες πληροφοριες! Στις 25/06 παντρευτηκα στην Αμερικη με αμερικανο πολιτη και επειτα γυρισα στην Ελλαδα. Γνωριζουμε οτι ισως θα πρεπει να περιμενουμε και 1 χρονο εως οτου εγκριθει η βιζα. Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι εαν θα πρεπει (και πως) να δηλωσω το γαμο μου στην Ελλαδα; Χρειαζεται να εκδοθει ληξιαρχικη πραξη γαμου και στην Ελλαδα; Υπαρχει καποια αρμοδια υπηρεσια οπου θα μπορουσα να απευθυνθω; Ευχαριστω εκ των προτερων!

  11. Γιώργος

    Έχω ήδη συμπληρώσει και στείλει το σχετικό έντυπο για βίζα αρραβωνιαστικού για τις ΗΠΑ στις 25/03/2014. Ήθελα να ρωτήσω σε ποιες περιπτώσεις την αρνούνται και πόσο διάστημα περίπου θα πρέπει να περιμένω? Δεν έχω εκκρεμότητες με τον νόμο και ούτε έχω παντρευτεί ποτέ μου και είμαι Έλληνας υπήκοος.

    1. admin Post author

      Θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπόθεση σας και έχει γνώσει του φακέλου που εστάλει στην υπηρεσία.

  12. sakgeo13

    Είμαι Ελληνίδα και σκοπεύω να παντρευτώ Αμερικανό πολίτη στην Αμερική.
    η ερώτησή μου είναι η εξής :
    Μπορώ να ταξιδέψω στην Αμερική σαν τουρίστρια μέσω ΕSTA, να παντρευτώ εκεί και εφόσον δεν θα παραμείνω πάνω από 90 ημέρες στην Αμερική να επιστρέψω Ελλάδα και κατόπιν να κάνω τη διαδικασία για τη Βίζα μου..
    Η βοήθειά σας θα ήταν πολύτιμη αν μπορούσατε να μου απαντήσετε. Σας ευχαριστώ!

    1. admin Post author

      Το άρθρο απαντάει σε αυτήν την ερώτηση καταφατικά. Σε κάθε περίπτωση θα ήταν χρήσιμη μια συζήτηση με ένα δικηγόρο για να επιλέξετε τον πιο κατάλληλο τρόπο και να μην υπάρχουν προβλήματα είτε στα σύνορα ή σε επόμενα στάδια της διαδικασίας.

    1. admin Post author

      Σχεδόν, πάντως θα ήταν φρόνιμο να κανονίσετε ένα ραντεβού με ένα μεταναστευτικό δικηγόρο πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε κίνηση.

  13. pigi

    Γεια σας κύριε Ρόκα. Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες. Μία ερώτηση, ενώ ο/η σύζυγος περιμένει την μεταναστευτική βίζα στην Ελλάδα, δεν μπορεί να επισκεφτεί τις ΗΠΑ με τουριστική βίζα β1/β2 (υπάρχει ήδη) για ένα μικρό χρονικό διάστημα και βέβαια να επιστρέψει Ελλάδα? πρέπει απαραιτήτως το ζευγάρι να μείνει τόσους μήνες χωριστά?

    1. admin Post author

      Απαραιτήτως… όχι. Θα γίνει συνολική εκτίμηση όλων των δεδομένων κατά την είσοδο.

  14. tools

    γεια σας.
    ειμαι κατοχος ελληνικης και καναδικης υπηκοοτητας.εχω καποιο συμφερον να προχωρησω την -οποια απο τις 3- διαδικασια χρησιμοποιωντας την δευτερη?
    ευχαριστω πολυ.

    1. admin Post author

      Υπάρχουν μικρά πλεονεκτήματα με την Καναδική, όπως σχετικά με την μη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων (σε ορισμένες περιπτώσεις) κ.α.

  15. zizas

    ειμαι ελληνας και βρισκομαι στην αμερικη με σκοπο να παντρευτω αμερικανιδα .Εχω ερθει με esta . Ποιος ειναι ο πιο συντομος και ασφαλης τροπος να βγαλω πρασινη καρτα ?

    1. admin Post author

      Εξαρτάται από τα δεδομένα. Καλό θα είναι να μιλήσεις με ένα μεταναστευτικό δικηγόρο ΠΡΙΝ παντρευτείς για να εξετάσετε τι επιλογές υπάρχουν.

  16. Marina

    Είμαι Ελληνίδα και ήρθα στις ΗΠΑ με το προγραμμα waiver.Παντρέυτηκα τον σύντροφό μου εδώ και θέλω να κάνω τις αιτήσεις για να παρω την πράσινη κάρτα. Πήγαμε αρκετες φορές στο imigration και μας εδωσαν ολες τις πληροφορίες και τις φόρμες που χρειάζονται και τα εχουμε ολα ετοιμα.Οι ερωτήσεις μου ειναι οι εξης :Αν θα καταθέσω εδώ τα χαρτιά στένοντάς τα στη διεύθυνση που μας έδωσαν απο το imigration , μετά τι πρέπει να κανω ? Να φύγω για την Ελλάδα πριν περάσουν οι 90 μέρες του προγράμματος και να περιμένω να με ειδοποιήσουν απο την πρεσβεία στην Αθήνα ? και πως θα ξέρω οτι εχουν παραλάβει τα χαρτιά και τα λεφτά φυσικά που απαιτούνται ? Τηλέφωνο και διεύθυνση πάνω στις φόρμες πρέπει να βάλω τις Ελλάδας στοιχεία? Αν μπορέσετε να με βοηθήσετε σε αυτο θα το εκτιμουσα πολυ και ευχαριστώ.

    1. admin Post author

      Καταρχήν είναι μεγάλο λάθος να βασίζεσαι σε πληροφορίες που σου έδωσε το immigration. Γνωρίζω πάρα πολλές περιπτώσεις ατόμων που έχουν κάνει μεγάλα λάθη επειδή βασίστηκαν σε εσφαλμένες πληροφορίες που τους δόθηκαν από το προσωπικό του USCIS.
      Ως προς τις υπόλοιπες ερωτήσεις, θα ήταν φρόνιμο να κλήσεις ένα τηλεφωνικό ραντεβού με ένα μεταναστευτικό δικηγόρο. Τα περισσότερα άτομα που κάνουν την διαδικασία της μετανάστευσης με τον τρόπο που περιγράφεις το κάνουν με δικηγόρο.

      1. Marina

        Σας ευχαριστω πολυ. Συνεργάζεστε ή γνωριζετε να μου προτείνετε καποιον αρμόδιο δικηγόρο στο Pittsburgh ?

        1. admin Post author

          Μπορείτε να κανονίσετε μια τηλεφωνική συζήτηση μαζί μας χωρίς καμία υποχρέωση σας κάνοντας κλικ στο Επικοινωνία και δίνοντας τα στοιχεία σας.

  17. Αγγελική

    Ο ελληνοαμερικανος πρωην συζυγος μου το 1995 -και ενω ηταν παντρεμενος μαζι μου- εκανε προσκληση στη βουλγαρα οικιακη βοηθο απο το τοτε INS NY και εκεινη πηρε βιζα αρραβωνιαστικιας απο την πρεσβεια στην αθηνα. οταν αυτη εφτασε στη ΝΥ, την παντρευτηκε διαπραττοντας διγαμια. Παρόλες τις απίστευτες προσπαθειες που εκανα, οι αμερικανικες αρχες δεν μου εδωσαν ποτέ στοιχεια για την υποθεση. τωρα εμαθα οτι την νομιμοποιησαν. ποση διαφθορα και σαπιλα υπαρχει αραγε στην πολιτεια της νεας υορκης?

    1. admin Post author

      Η περίπτωση που γράφεις δεν είναι η μοναδική. Γενικά, όταν υπάρχουν τέτοια προβλήματα καλύτερα να κοιτάς το δικό σου συμφέρον και να μην σκέφτεσαι τι να κάνεις για να βλάψεις τον άλλον. Επειδή δεν γράφεις περισσότερες λεπτομέρειες, δεν θα σχολιάσω περισσότερο – πάντως όλα αυτά τα στοιχεία θα μπορούσαν να συνεκτιμηθούν όταν ζήτησες διαζύγιο.

      1. Αγγελική

        δεν τιθεται θεμα να βλαψω καποιον. αυτο που με εξοργισε ιδιαιτερα ειναι ο εξευτελιστικος τροπος με τον οποιο με αντιμετωπισαν οι αμερικανικες αρχες επειδη ειμαι ελληνιδα και η σαπιλα -δεν μπορουμε να μιλησουμε για απλη διαφθορα- που υπαρχει στις ηπα. αν εκει οι νομοι δεν εφαρμοζονται επειδη καποιοι τα ‘παιρνουν’ εγω γιατι θα πρεπει να σεβαστω τους νομους τους?

Leave a Reply