Η φοιτητική βίζα F-1

Τα περισσότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στις ΗΠΑ έχουν ειδική άδεια από το υπουργείο εσωτερικής ασφάλειας ώστε να μπορούν να δέχονται αλλοδαπούς φοιτητές από άλλες χώρες. Η διαδικασία συνήθως έχει ως εξής – ο αλλοδαπός φοιτητής κάνει αίτηση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της επιλογής του και, αφού γίνει δεκτός, το εκπαιδευτικό ίδρυμα του αποστέλλει την φόρμα I-20, με την οποία ο φοιτητής/σπουδαστής μπορεί να κάνει αίτηση για φοιτητική βίζα από την αμερικανική πρεσβεία. Η βίζα γενικά διαρκεί για όλο το διάστημα των σπουδών στις ΗΠΑ.

Γενικά κατά τη διάρκεια των σπουδών με φοιτητική βίζα, δεν επιτρέπεται η εργασία παρά μόνο εντός πανεπιστήμιου (για παράδειγμα, στην πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη) και μόνο για ορισμένο αριθμό ωρών την εβδομάδα. Τα καλοκαίρια όμως, όταν το εξάμηνο έχει τελειώσει, επιτρέπεται η εργασία σε οποιοδήποτε εργοδότη κατόπιν ειδικής αίτησης. Τέλος, επιτρέπεται η εργασία για διάστημα έως 12 μηνών (ή λίγο περισσότερο σε ορισμένες περιπτώσεις) μετά την ολοκλήρωση των σπουδών.

2 thoughts on “Η φοιτητική βίζα F-1

 1. norank

  Γεια σας και συγχαρητήρια για το site σας και την βοήθεια που προσφέρεται.
  Θα ήθελα σας παρακαλώ την βοήθειά σας στο εξής θέμα…Tί γίνεται σε περίπτωσης απόρριψης αίτησης φοιτητικής βίζας σύμφωνα με το Άρθρο 214(b). Πρόκειται για την περίπτωση του αδερφού μου ο οποίος έγινε δεκτός σε πανεπιστήμιο της Αμερικής για να απόκτηση δεύτερο πτυχίο master αφού είναι είδη προκάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού τίτλου Ελλάδος. Ο ίδιος του εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση σαν αναπληρωτής κάθε χρόνο.

  Θέλω επίσης να σημειώσω ότι η κοπέλα του είναι ελληνοαμερικάνα και κατοικεί εκεί, γι αυτό και απορρίφτηκε η αίτηση του όταν τον ρώτησε ο αξιωματούχος της πρεσβείας για τα μελλοντικά του σχέδια και ο ίδιος ανάφερε το γεγονός ότι αν όλα παν καλά σκοπεύει να παντρευτεί και να μείνει Αμερική.

  Τί μας συμβουλεύεται εσείς;
  Να ξανακάνει αίτηση για φοιτητική βίζα; Και αν ναι τι συμπληρωματικά χαρτιά πρέπει να δείξει αυτή τη φορά για να μην απορριφθεί πάλι;
  Να προχωρήσουν στο γάμο και να γίνει αίτηση-μετανάστευση λόγω γάμου με πολίτη της ΗΠΑ;
  ¨Η μήπως να τον προσκαλέσει η κοπέλα με την ιδιότητα της αρραβωνιαστικιά του;

  Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

  1. admin Post author

   Ευχαριστούμε για το μήνυμα. Δεν μπορούμε να παρέχουμε συμβουλές σε τόσο εξειδικευμένα ζητήματα μέσω του blog. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας (κάνοντας κλικ στο επικοινωνία πάνω δεξιά) και να κανονίσετε κάποιο ραντεβού με τον δικηγόρο για να συζητήσετε τα ζητήματα που σας απασχολούν.

Leave a Reply